Кабмін затвердив додаткові виплати за бустерну вакцинацію від COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін затвердив додаткові виплати за бустерну вакцинацію від COVID-19

Кабмін затвердив додаткові виплати за бустерну вакцинацію від COVID-19
Джерело:  online.ua

На засіданні уряду 9 лютого ухвалили додаткові виплати у розмірі 500 гривень для тих громадян України, які отримали бустерне щеплення від коронавірусу. Виплати можна буде отримати з 14 березня у рамках програми "єПідтримка".

Джерело: Телеграм-канал Дениса Шмигаля

Виплати за бустерну вакцинацію

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що ті українці, які отримають бустерну дозу вакцини, матимуть можливість додатково отримати 500 грн.

Уряд затвердив початок виплат з 14 березня.

Крім того, люди віком від 60 років та особи з інвалідністю І та ІІ групи зможуть використовувати кошти в межах програми на ліки та оплату житлово-комунальних послуг, - уточнив глава Кабміну.

Така послуга буде доступною з 28 лютого.

Нагадаємо, що 24 січня президент України Володимир Зеленський анонсував розширення програми "єПідтримка", згідно з яким вакциновані від коронавірусу бустерною дозою отримають додаткові 500 грн до вже виплаченої раніше тисячі.

Також уряд подовжив термін використання "ковідної тисячі" з 4 до 9 місяців з дня нарахування та надав можливість використати кошти особам з інвалідністю І та II групи на придбання ліків з 14 лютого.

Щоб отримати бустерний сертифікат у додатку Дія потрібно згенерувати новий сертифікат. У мінцифри зазначили, що бустерна доза буде відображатися у міжнародному сертифікаті, а у внутрішньому продовжиться термін дії.

Виплати за вакцинацію для підлітків

7 лютого розпочалися виплати тисячі гривень за вакцинацію підлвткам від 14 років. Вони зможуть отримати гроші, якщо мають додаток Дія та зелений сертифікат.

Для того, щоб отримати гроші, потрібно мати банківську картку ПриватБанку.

Там треба оновити додаток, зайти у вкладку Гаманець та додати картку єПідтримка.

Після цього перейти у Дію та подати заявку на виплату тисячі.

Нагадаємо, що підлітки можуть використати гроші у сфері освіти. Зокрема для оплати дошкільної, позашкільної освіти, занять у гуртках, секціях, оплати харчування та проживання в гуртожитках закладів освіти, придбання шкільного приладдя та канцелярських виробів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?