Глава МЗС Франції пригрозив Кремлю через можливе вторгнення в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава МЗС Франції пригрозив Кремлю через можливе вторгнення в Україну

Глава МЗС Франції пригрозив Кремлю через можливе вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що порушення суверенітету України матиме для Росії «серйозні наслідки». Також він впевнений у немалій ролі Кремля у міграційній кризі на білорусько-польському кордоні.

Джерело: Le Figaro

Ле Дріан запевняє, що «скупчення російських прикордонних військ поблизу України» і потенційне, пов'язане з цим порушення суверенітету держави матиме «серйозні наслідки».

Він визнав, що, хоча авторитарні видозміни у правлінні президента РФ Володимира Путіна стають щораз більш значущими, «потрібно знайти спосіб ладнати з ними”.

«Це не міграційна криза, а геополітична операція під керівництвом диктатора», - упевнений Жан-Ів Ле Дріан, розкритикувавши президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Білоруського президента у французькому МЗС вважають таким, що прагне розділити Європу, він також нагадує про солідарність його країни з Польщею, яка має «взяти на себе безпеку зовнішніх кордонів Європи».

Однак, на думку глави французького дипломатичного відомства, Франції, бажання Варшави побудувати стіну на цьому кордоні не здається «на даний момент доречною відповіддю».

Думка французького МЗС щодо найманців ПВК Вагрена

Ле Дріан також стурбований підступами Москви в африканському Сахелі, де Франція має свій 5-тисячний контингент, за даними французьких розвідувальних органів, є дані, що підтверджують можливу висадку найманців із російського угрупування Вагнера. Нагадаємо, ця тропічна савана раніше була однією з французьких колоній.

"Неможливо, щоб Вагнер прибув до Малі", - сказав міністр, кваліфікувавши воєнізовані формування як "хижаків", але відмовившись вказати реакцію Франції у разі розгортання їх формувань.

Минулого тижня також президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна готова захищати територіальну цілісність України. Це він зазначив під час своєї останньої телефонної розмови з президентом Путіним, повідомили у Єлисейському палаці.

Також під час розмови з Макроном Путін назвав «провокаційними» навчання у Чорному морі під керівництвом США, які, на його думку, «підсилюють напруженість» між Москвою та НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?