Зеленський затвердив санкції проти російських банків та олігархів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський затвердив санкції проти російських банків та олігархів

Зеленський затвердив санкції проти російських банків та олігархів
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський ввів у чинність санкційне рішення Ради національної безпеки та оборони стосовно російських банків.

Джерело: Офіс президента

За оприлюдненими подробицями, в цілому під санкціями опинилися 55 фінансових компаній. Серед них також ті, хто веде свій бізнес на окупованих територіях Донеччини, Луганщини чи у Криму.

Згідно з уточненням, йдеться про наступні обмеження, які спіткали компанії:

  • заборона на надання кредитів, позик, фінансової допомоги, гарантій;

  • заборона на кредитування через купівлю цінних паперів;

  • заборона на придбання цінних паперів.

Термін чинності санкційного рішення становить три роки. У переліку відомі російські компанії, серед яких “Банк Москвы”, “Газпром Банк”, “Россия”, “ВТБ”, “ВЭБ.РФ”, “Сбербанк России”, а також низка платіжних систем, до яких належать MoneyTo, BLIZKO, ANELIK, “Колибри”.

Рішення прямо торкається банків, “доньки” яких функціонують на території України. Їх обмежили у виведенні капіталу за межі України.

Санкції проти банків

Президентський указ, який Зеленський підписав у четвер, 24 червня, посилається на засідання РНБО попередньої п’ятниці, 18 червня.

“За пропозицією Служби безпеки України ухвалено рішення про застосування санкцій щодо Дмитра Фірташа, Павла Фукса, Сергія Чемезова, Михайла Шелкова”, - наголосив тоді Зеленський на засіданні.

Тоді було обговорено перш за все введення санкцій проти низки бізнесменів, близьких до Кремля.

“Як пояснив на брифінгу за результатами засідання секретар РНБО Олексій Данілов, стосовно Дмитра Фірташа був запроваджений повний пакет санкцій у зв’язку з тим, що, за інформацією СБУ та розвідки, титанові підприємства бізнесмена постачали сировину для військових підприємств Російської Федерації. Підставою для застосування санкцій до російського бізнесмена Павла Фукса стали численні порушення під час отримання ліцензій на розробку родовищ вуглеводнів”, - додали в ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?