РНБО ввела санкції проти олігархів Фірташа та Фукса
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО ввела санкції проти олігархів Фірташа та Фукса

РНБО ввела санкції проти олігархів Фірташа та Фукса
Джерело:  online.ua

18 червня офіційно стало відомо, що Рада нацбезпеки і оборони України ввела санкції проти олігархів Дмитра Фірташа і Павла Фукса. Цю інформацію підтвердив секретар РНБО Олексій Данілов за результатами засідання ради.

Джерело: сайт РНБО

Україна вводить санкції проти Фірташа та Фукса

Як стверджує Олексій Данілов, санкції проти Фірташа пов'язані з його участю у титановому бізнесі, а проти Фукса - щодо ситуації, пов'язаної з компанією "Голден Деррік".

"Те що стосується Фірташа – це його участь у титановому бізнесі. Це постачання сировини, яка потім іде – і це відслідковано нашими розвідниками – на підприємства Російської Федерації. І ми не можемо допустити, щоб це продовжувалась. Це продовжувалось доволі довго і для військових підприємств Російської Федерації, які знаходяться під нашими санкціями", - наголосив секретар РНБО.

За словами Олексія Данілова, станом на 18 червня, окрім Дмитра Фірташа, також введені санкції на ті підприємства, які безпосередньо афілійовані у військово-промисловий комплекс Росії, що використовує цей титан саме у військовій сфері.

"Що стосується пана Фукса – вони накладені за ситуації, пов'язані з "Голден Деррік" – це є ліцензії , про які йшла мова. Ви знаєте, що людина, яка за один день все це отримала, вона подала у суд на указ президента. Ми ще наголошуємо, що ми не допустимо, щоб люди, які в незаконний спосіб отримали преференції від держави (і немає значення, коли це відбувалося – чи за Віктора Федоровича (Януковича) чи за Петра Олексійовича (Порошенка) – ми наголошуємо, що надра – це стратегічний ресурс нашої держави", - підкреслив секретар РНБО.

Олексій Данілов звернув увагу на те, що згідно з Конституцією, всі українці, є власниками цих надр, і ними потрібно розпоряджатися у такий спосіб, щоб суспільству було відомо, хто за цим стоїть.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?