Коломойський визнав свої можливості впливати на ситуацію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Коломойський визнав свої можливості впливати на ситуацію в Україні

Коломойський визнав свої можливості впливати на ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

Олігарх Ігор Коломойський публічно визнав свої можливості впливати на ситуацію в Україні. Але запевняє, що не користується ними і не спілкується ні з президентом України Володимиром Зеленським, ні з його адміністрацією, ні з міністрами.

Джерело: Радіо Свобода

У той же час Коломойський не заперечує, що спілкується з окремими депутатами, однак стверджує, що це спілкування "шапочне" і мова про вплив на нардепів не йде, оскільки його бізнес не залежить сьогодні ні від вже прийнятих законів, ні від тих, які планують прийняти.

"Звичайно, можливість впливати є. Було б смішно говорити, що її немає. Але користуюся я цим? Ні. Не користуюся, тому що немає ніякого взаємозв'язку мого бізнесу з тими, про кого ви питаєте, хто може впливати на якісь речі, пов'язані з моїм бізнесом ", - заявив Коломойський.

Бізнесмен підкреслив, що підтримує ідею Зеленського з приводу закону про олігархів. Він вважає, що він дозволить більш чітко зрозуміти, до кого саме можна застосовувати цей термін.

"Сьогодні термін "олігарх" прирівнюють до терміну "ворог народу", бо вони теж не вважали себе "ворогами народу", а їх так називали. Ярлик "олігарх" є і він живе своїм життям, тому що ніхто до кінця не розуміє, кого під нього можна класифікувати. Сьогодні всі вкладають в слово "олігарх" сенс, що це - погано, тому нічого хорошого цей термін сьогодні його власнику не може принести ", - зазначив Коломойський.

Однак ініціатива Зеленського знизити вплив олігархів на країну Коломойського не радує.

"Коли напишуть закон - подивимося-почитаємо", - додав Коломойський.

Боротьба з олігархами в Україні

За останній час РНБО ухвалила кілька гучних рішень про санкції проти "злодіїв в законі", контрабандистів і олігархів. Вже на цьому тижні, як обіцяв президент Володимир Зеленський, у Верховній Раді також зареєструють так званий закон про олігархів.

Конкретні норми закону про олігархів поки не оголошуються. Раніше Зеленський пояснював, що документ буде спрямований не на те, щоб убити великий бізнес, а щоб викорінити вплив олігархічної системи в країні.

"Впливу на медіа не буде, впливу на політику не буде, впливу на чиновників не може бути, але якщо це станеться, ці люди отримають квиток під назвою "олігарх". Вони з'являться в спеціальному реєстрі. І тоді їх великий бізнес може втратити більшу частину активів за кордоном ", - попереджав Зеленський.

У РНБО кажуть, що зараз в Україні є 13 олігархів, але імена їх не називаються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?