Глава МЗС Молдови на засіданні ОБСЄ закликав Росію вивести війська з Придністров'я
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава МЗС Молдови на засіданні ОБСЄ закликав Росію вивести війська з Придністров'я

Глава МЗС Молдови на засіданні ОБСЄ закликав Росію вивести війська з Придністров'я
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ та євроінтеграції Молдови Ніку Попеску заявив, що російські склади боєприпасів у окупованому росіянами Придністров’ї становлять небезпеку для регіону.

Джерело: NewsMaker

Молдова закликала вивести Росію свої війська з Придністров'я

Міністр Попеску заявив, незаконна присутність російських військ у Придністров'ї продовжує зазіхати на суверенітет і нейтралітет Молдови.

Ми рішуче повторюємо наш заклик повністю і безумовно вивести російські війська з території Молдови відповідно до міжнародних угод і положення Конституції РМ про нейтралітет. Я також хочу звернути вашу увагу на склад боєприпасів у Колбасні, який становить велику загрозу для Молдови та всього регіону. Його потрібно утилізувати або вивезти відповідно до прозорих міжнародних процедур, – розповів міністр, виступаючи на засіданні Ради міністрів закордонних справ держав-членів Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Міністр наголосив, що Кишинів має намір вирішувати придністровський конфлікт «виключно за допомогою діалогу та мирних засобів, заснованих на суверенітеті та територіальній цілісності Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів».

За словами Попеску, «жорстока війна Росії проти України загрожує миру, безпеці та процвітанню в Європі і є кричущим порушенням міжнародного права». Він від усієї молдови висловив солідарність з Україною в її боротьбі за незалежність.

Протести у Молдові

Нагадаємо, нещодавно керівниця МВС Молдови Ана Ревенко звинуватила РФ в організації антиурядових протестів в країні з метою повалення чиної проєвропейської влади.

Міністр заявила, що протести у Молдові сплановано для того, щоб дестабілізувати ситуацію в країні.

Ставка робиться на те, щоб дестабілізувати ситуацію в Молдові, зробити країну, суспільство, владу вразливими за допомогою пропаганди, фейкових новин, блокування бізнесу, дискредитації влади, лідерів, у тому числі правоохоронних органів. Все це, щоб отримати ослаблену країну та використати її як розмінну монету в європейському просторі, — наголосила керівниця МВС Молдови.

За словами глави МВС, молдавська влада працює разом з міжнародними партнерами, щоб втрутитися у разі потреби.

Будь-яка дія підривного характеру, будь-яка підривна дія проти держави буде відповідним чином покарана, — підкреслила Ревенко.

Партія «Шор» за останні місяці провела в Молдові безліч акцій протесту. Вона вимагає відставки президента, розпуску парламенту та проведення дострокових виборів. Нещодавно до протестів приєдналася партія «Будуємо Європу вдома» (PACE), яку очолює Георгій Кавкалюк, який перебуває в розшуку.

Президент Молдови Мая Санду, коментуючи мітинги у Кишиневі, заявила, що мета організаторів – дестабілізувати ситуацію в країні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?