Глава "Венеційки" звернувся з терміновою вимогою до влади України
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава "Венеційки" звернувся з терміновою вимогою до влади України

Глава "Венеційки" звернувся з терміновою вимогою до влади України
Джерело:  online.ua

Голова Венеційської комісії Джанні Букіккіо зробив заяву з приводу процесу судової реформи в Україні. Він закликав якомога швидше розблокувати створення Ради з питань етики, яка повинна забезпечити надійну Вищу кваліфікаційну комісію суддів.

Джерело: офіційний сайт Венеційської комісії 

Міжнародні партнери України вже висунули своїх кандидатів до Ради з питань етики. Зараз настійно необхідно, щоб Рада суддів України без подальших затримок здійснила свої власні призначення, які необхідні для проведення реформи.

У Венеційській комісії переконані, що всі зацікавлені органи повинні утримуватися від прийняття будь-яких заходів, дій, бездіяльності або процедур, що призводять до затримки створення Ради з етики, що може завдати непоправної шкоди реалізації незалежної та ефективної судової системи в Україні.

"Відповідальність за проведення судової реформи лежить на всіх. Без Ради з етики не може бути незалежної і Вищої судової ради, що користується довірою і, в свою чергу, не може бути надійної Вищої кваліфікаційної комісії суддів» - заявив глава комісії Букіккіо.

Він висловив надію на те, що українські судді розуміють, що ця реформа необхідна не тільки для репутації і авторитету української судової системи, а й для України в цілому і для всіх громадян України.

"Я закликаю їх взяти на себе відповідальність і підтримати реформу", - додав він.

За демократію через право

Нагадаємо, Венеційська комісія — дорадчий орган Ради Європи з питань конституційного права, котрий надає висновки про відповідність проєктів законодавчих актів європейським стандартам та цінностям. Офіційна назва — Європейська комісія за демократію через право.

Комісія є форумом, у ході якого країни можуть обмінюватися інформацією, вчитися один у одного, обговорювати ідеї та проєкти, пов'язані з конституційними питаннями.

Членами Комісії є зазвичай «поважні академіки, зокрема в царині конституційного та міжнародного права, судді верховних або конституційних судів та члени національних парламентів». Члени обираються своїми державами терміном на чотири роки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?