Голлівудська актриса Енн Гетевей назвала Володимира Зеленського героєм нашого часу
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Голлівудська актриса Енн Гетевей назвала Володимира Зеленського героєм нашого часу

Голлівудська актриса Енн Гетевей назвала Володимира Зеленського героєм нашого часу
Джерело:  online.ua

Під час виступу на кінофестивалі Берлінале-2023 голлівудська актриса Енн Гетевей назвала президента України Володимира Зеленського героєм нашого часу.

Джерело: виступ Зеленського на Берлінале-2023

Енн Гетевей щиро підтримала Зеленського та Україну на цьогорічному Берлінале 

Я просто хочу висловити свою подяку кінофестивалю за включення в програму героя нашого часу і що дав нам усім можливість посилити меседж України, що полягає у прагненні до миру, - зазначила актриса під час власної пресконференції.

Президент України виступив  на відкритті Берлінале через відеозв’язок.

Хороше кіно викликає емоції. Культове кіно викликає зміни. У боротьбі людства з будь-яким злом завжди лунає два голоси: це правда і пропаганда. На деякий час пропаганда здатна заглушити правду. Але не здатна перемогти остаточно. Якщо мистецтво не припиняє боротьбу і розуміє, що стояти осторонь – означає бути поруч зі злом, - підкреслив голова держави.

Зеленський підкреслив, що на цьогорічний фестиваль не були допущені представництва та особи, що підтримують Кремль.

Ми вдячні за підтримку України, увагу до України, солідарність з Україною. Доказ цього – офіційний значок для учасників і гостей Берлінале, «Золотий ведмідь», який цьогоріч став синьо-жовтим. Це кольори України. Кольори нашого прапора. Ми зробимо все, щоб повернути його на законне місце і звільнити всі наші землі, - зазначив президент.

Чим ще запам'ятався цьогорічний Берлінале 

Зокрема, на кінофестивалі відбулась презентація  фільму Шона Пенна та Аорона Кауфмана про війну в Україні Superpower ("Суперсила").

У ньому розповідається про війну за незалежність, російське вторгнення, яке сам Шон Пенн зустрів у Києві і бачив на власні очі перший день початку повномасштабної війни, - зазначив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Робота над фільмом стартувала ще до війни, на початку 2021 року. Шон Пенн взявся знімати кіно про комедійного актора Зеленського, який став президентом.

У лютому 2022-го, коли почався наступ росіян, голлівудські режисери були в Києві. Тож стрічка на основі кількох інтерв'ю найімовірніше продемонструє різницю між Зеленським як президентом мирної країни та президентом країни у вогні війни, - зазначила український продюсер Наталія Якимович.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?