Українські музиканти скасували виступ на німецькому фестивалі через участь росіянки Анни Нетребко
Категорія
Культура
Дата публікації

Українські музиканти скасували виступ на німецькому фестивалі через участь росіянки Анни Нетребко

Українські музиканти скасували виступ на німецькому фестивалі через участь росіянки Анни Нетребко
Джерело:  online.ua

Українські музиканти відмовилися від участі у Міжнародному травневому фестивалі (IMF) у Вісбадені, Німеччина, тому що туди запросили російську оперну співачку Анну Нетребко.

Джерело: IMF

Українські музиканти не будуть виступати на фестивалі у Вісбадені

Генеральний директор Національного оперного театру України Петро Чуприна та міністр культури України Олександр Ткаченко написали листа міністру культури та ЗМІ Німеччини Клаудії Рот.

У листі Ткаченко дає зрозуміти, що українська сторона не терпить ні співпраці з людьми, які представляють російську культуру, ні заходів, на яких представлена російська культура, - йдеться в заяві фестивалю.

Раніше свої виступи скасували Українська національна філармонія і Харківський театр імені Тараса Шевченка. Фестиваль вважає, що ці рішення є "політично мотивованими або нав’язаними політикою".

Фестиваль заявляє, що для них "повністю вилучити російську культуру з програм є неприйнятним".

Також там повідомили, що "зайняли чітку позицію проти загарбницької війни Путіна, а також проти всіх дій путінського режиму, але це не може означати засудження всього російського народу і всієї російської культури".

Українську театральну трупу запросили для виконання французької п’єси Альбера Камю «Калігула», а український оркестр — для виконання твору італійця Джузеппе Верді.

Хто така Анна Нетребко

Російська оперна співачка Анна Нетребко відома своєю підтримкою політики Володимира Путіна. Після початку повномасштабного вторгнення її звільнили з з Метрополітен-опера в Нью-Йорку, оскільки вона відмовилася публічно дистанціюватися від Путіна.

Потім вона стверджувала, що "виразно засуджує війну з Україною і її думки з жертвами цієї війни та їхніми родинами".

У 2014 році Нетребко пожертвувала  1 мільйон рублів оперному театру у Донецьку, який вже перебував під російською окупацією.

У тому ж році вона фотографувалася з ексдепутатом Олегом Царьовим, тримаючи прапор сепаратистів.

Фото - скріншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?