Голова Єврокомісії заявила про прогрес у перемовинах з Орбаном щодо санкцій проти РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Голова Єврокомісії заявила про прогрес у перемовинах з Орбаном щодо санкцій проти РФ

Голова Єврокомісії заявила про прогрес у перемовинах з Орбаном щодо санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 9 травня провела перемовини з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та досягла прогресу щодо впровадження санкцій проти РФ.

Джерело: Твіттер фон дер Ляєн

 Голова ЄК провела переговори з Угорщиною

Сьогоднішня вечірня дискусія з прем’єр-міністром Віктором Орбаном допомогла прояснити питання, пов’язані з санкціями та енергетичною безпекою. Ми досягли прогресу, але потрібна подальша робота, — написала вона.

Також вона оголосила скликання консультації з регіональними гравцями, щоб "посилити регіональну співпрацю з нафтової інфраструктури".

Нагадаємо, що раніше цього дня стало відомо, що глава Єврокомісії вирушила до Будапешта для перемовин з угорським прем’єром Віктором Орбаном.

Вона зробила це, аби переконати Угорщину проголосувати за шостий пакет санкцій проти РФ, який передбачає серед іншого нафтове ембарго. Однією з головних перешкод є позиція Угорщини, яка публічно і приватно виступила проти будь-яких обмежень на імпорт нафти з Росії.

Як відомо, Угорщина вкрай залежна від енергоносіїв із Росії.

ЄС імпортує з Росії приблизно третину нафти й до 40% природного газу. Україна не раз закликала запровадити ембарго на російські енергоресурси, щоб Москва позбулася важливого джерела фінансування. А проте, на такий крок поки пішли лише окремі члени ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?