Голова ГУР Кирило Буданов у Болгарії провів переговори з військовим керівництвом
Категорія
Світ
Дата публікації

Голова ГУР Кирило Буданов у Болгарії провів переговори з військовим керівництвом

Голова ГУР Кирило Буданов у Болгарії провів переговори з військовим керівництвом
Джерело:  online.ua

У Міноборони Болгарії повідомили про візит до країни української делегації на чолі з головою ГУР Кирилом Будановим.

Джерело: BNR

Буданов відвідав Болгарію з візитом

Повідомляється, що Буданов зустрівся з з міністром оборони Болгарії Тодором Тагарєвим, а також з директором Служби військової розвідки бригадним генералом Венеліном Венєвим.

 Під час зустрічей сторони обговорили регіональну та міжнародну безпеку, перспективи подальшого розвитку та інші питання, - йдеться у повідомленні.

Міністерство оборони Болгарії також зазначає, що болгарська сторона підняла питання щодо сайту «Миротворець», яке було вирішено, але подробиць не повідомляється.

Також там високо оцінили зустрічі, "підкреслили продуктивність переговорів і висловили задоволення рівнем двостороннього співробітництва".

Коли саме відбувся візит, невідомо, проте телеканал bTV опублікував інтерв’ю з Будановим наприкінці минулого тижня. Тоді він подякував Болгарії за допомогу у боротьбі з російськими військами.

Болгарія передала нам значну кількість зброї, але головне – збільшує обсяги виробництва нових боєприпасів. Потреби дуже високі, тому для нас це життєво важливо. Україна завжди пам’ятатиме і буде вдячна за ту допомогу, яку нам надає ваша держава, ― підкреслив керівник воєнної розвідки України.

Чому Болгарія підняла питання про сайт Миротворець

Питання про сайт «Миротворець» виникло, ймовірно, через появу там імен громадян Болгарії, зокрема, деяких політиків і журналістів. Їх назвали ворогами України.

20 липня голова МЗС Болгарії викликала посла України Олесю Ілащук через це.

Під час розмови було досягнуто згоди, що ця справа має бути вирішена між компетентними органами обох країн, а міністр Габріель та посол Ілащук погодилися щодо необхідності підтримувати тісну координацію, - йдеться у повідомленні МЗС.

Буданов в інтерв’ю болгарському телеканалу bTV підкреслив, що сайт є абсолютно недержавним проектом.

Потрапляння до нього особи чи групи осіб не тягне за собою жодних правових наслідків. Це абсолютно приватна ініціатива, яка прояснює погляд певної групи людей на діяльність інших людей, на те, як вони, за своїм суб’єктивним судженням, сприймають свою діяльність – на шкоду Україні чи їхні висловлювання на шкоду Україні.

Читайте також:

  • В Болгарії схвалили відправку Україні майже сотні БТР

  • Болгарія підписала декларацію про підтримку членства України в НАТО під час візиту Зеленського

  • Зеленський публічно розкритикував проросійського президента Болгарії через війну

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?