Голова Республіканської партії США погрожує скоротити допомогу Україні у разі перемоги на виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова Республіканської партії США погрожує скоротити допомогу Україні у разі перемоги на виборах

Голова Республіканської партії США погрожує скоротити  допомогу Україні у разі перемоги на виборах
Джерело:  online.ua

Лідер Республіканської партії в Палаті представників Конгресу США Кевін Маккарті заявив про плани щодо скорочення допомоги Україні у разі перемоги республіканців на проміжних виборах у листопаді. 

Джерело:   Bloomberg

Республіканці погрожують скоротити допомогу Україні 

Я думаю, що люди будуть сидіти в рецесії, і вони не збираються виписувати порожній чек Україні. Вони просто не будуть цього робити, - цинічно заявив Маккарті. 

Наразі допомога Україні має двопартійну підтримку в Конгресі, однак фракція республіканців ставить під сумнів, що США варто втручатися у зовнішньополітичну діяльність.

Ще в травні Конгрес ухвалив пакет допомоги Україні у розмірі 40 млрд доларів. Проти нього проголосували 11 республіканців у Сенаті й 57 у Палаті представників.

На думку незалежних аналітиків, Республіканська партія наразі має великі шанси отримати контроль над Палатою представників. Тоді Маккарті може стати спікером замість Ненсі Пелосі.

Контроль над Сенатом тим часом залишається під питанням. Навіть якщо демократи збережуть контроль над Палатою, республіканці зможуть придушити порядок денний президента Джо Байдена.

За словами Маккарті, однією з причин скорочення допомоги є те, що адміністрація президента ігнорує внутрішні проблеми, які республіканці вважають пріоритетними.

Люди починають зважувати це. Україна важлива, але водночас це не може бути єдиною справою, якою вони займаються, і це не може бути порожній чек, - зазначає Маккарті. 

Однак за словами сенатора від штату Вірджинія  Марка Уорнера, скорочення підтримки України на тлі триваючої війни із Кремлем стане поганим сигналом для єдності США та НАТО.

Якщо Путін побачить такий ізоляціоністський підхід, він скористається цією перевагою, - впевнений Уорнер.

За словами провідного республіканця в Комітету у закордонних справах Палати представників Майла Макколи, його партія бажає гаранті щодо того, що партнери США по НАТО також беруть на себе відповідальність і несуть тягар витрат.

Водночам Маккол додав, що коментар Маккарті не означає, що США обов'язково скоротять допомогу Україні.

Я думаю, що він просто каже, що ми не збираємося виписувати порожній чек без нагляду і підзвітності, які буде забезпечувати мій комітет, - зазначив Маккол.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?