Головне за ніч: провал наступу армії РФ на Донбасі та провокація Кремля у Донецьку
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: провал наступу армії РФ на Донбасі та провокація Кремля у Донецьку

Головне за ніч: провал наступу армії РФ на Донбасі та провокація Кремля у Донецьку
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили всі спроби наступу кремлівської окупаційної армії на Донеччині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти зазнали цілковитої поразки під час наступу на Донбасі 

Зазначається, що окупанти зі ствольної артилерії обстрілювали позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру поблизу населеного пункту Товстодубове на Сумщині.

На Харківщині кремлівська армія веде бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів. Зі ствольної армії та РСЗВ військові кремлівської армії обстрілюють позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Одноробівка, Карасівка, Борщова, Перемога, Руська Лозова, Замулівка, Базаліївка, Пушкарне, Мосьпанове, Слобожанське, Гусарівка та Чепіль.

Ворог завдав авіаударів біля Мосьпанового, Гусарівки та Прудянки.

В районі Слов'янська окупанти вели обстріли поблизу Краснопілля та Мазанівки та намагались вести розвідку у Богородичного. Українські військові змусили кремлівську армію із втратами відступити на цьому напрямку.

Армія РФ продовжує спроби наступу в районі Авдіївки та Бахмута.

В районі Краматорська військові РФ вели обстріли поблизу Сіверська, Закотного і Роздолівки.

Тривали також ворожі обстріли Бахмута, Соледара, Зайцевого та Білогорівки.

Окупанти зазнали невдачі під час спроб наступу в напрямках Бахмутського та Кодеми.

На Авдіївському напрямку ворог здійснював обстріли з артилерії різних типів біля Мар'їнки, Пісків, Нетайлового, Красногорівки та Залізного. Завдав авіаудару неподалік Невельського. Вів наступальні бої в напрямку населених пунктів Піски та Невельське. Удачі не мав.

На Новопавлівському напрямку зазнали вогневого впливу райони Костянтинівки та Вугледара.

На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріли з різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Малі Щербаки, Шевченко, Залізничне, Красне, Времівка, Ольгівське та Орестопіль. Завдав авіаційних поблизу Ольгівського та Новополя. Вів повітряну розвідку БПЛА біля Щербаків, Степового та Василівки.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих районів і сковуванні дій Сил оборони.

Залучив ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Степова Долина, Нова Зоря, Таврійське, Новомиколаївка, Широке, Кобзарці, Партизанське, Лозове, Біла Криниця, Добрянка, Осокорівка, Потьомкіне та Трудолюбівка. Завдав авіаційних ударів біля Потьомкиного та Лозового. Вів повітряну розвідку БПЛА в районах населених пунктів Сухий Ставок і Велике Артаково.

Окупанти влаштували провокацію та атаку на ватажків так званої ДНР у Донецьку

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, кремлівська армія інсценувала обстріл адміністрації "керівника" так званої ДНР Дениса Пушіліна з метою виправдати удари по українських урядових будівлях 24 серпня, в День Незалежності.

Російські ЗМІ представили атаку як прямий український удар по урядовій будівлі "ДНР", потенційно з метою створення інформаційних умов для відповідних ударів по українських урядових будівлях в День Незалежності, - зазначають аналітики ISW.

Інститут вивчення війни з'ясував, що імовірно командири військових угруповань в Україні підпорядковуються безпосередньо президенту Росії Володимиру Путіну.

ISW зазначає також, що російська влада розгортає сили безпеки в Луганській області, ймовірно, у відповідь на зменшення підтримки війни і зростання небажання воювати серед луганчан.

Розгортання російською владою підрозділів Росгвардії для забезпечення безпеки в окупованій Луганській області відвертає ці сили від операцій в інших місцях України, що, ймовірно, сприяє більш широкій нездатності Росії перетворити обмежені тактичні досягнення в оперативні успіхи.

Неперевірені джерела повідомили, що командири російських військових угруповань в Україні підпорядковуються безпосередньо президенту Росії Володимиру Путіну, минаючи Міністерство оборони (МО) Росії і начальника Генерального штабу Валерія Герасимова в системі командування.

Крім того, інститут з посиланням на зібрані дані припускає, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу втратив довіру Путіна після початкової фази повномасштабного вторгнення в Україну, попри запевнення Шойгу про швидку перемогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?