Звільнені "азовці" розповіли про поводження росіян з полоненими українськими бійцями
Категорія
Україна
Дата публікації

Звільнені "азовці" розповіли про поводження росіян з полоненими українськими бійцями

Звільнені "азовці" розповіли про поводження росіян з полоненими українськими бійцями
Джерело:  online.ua

Українські військові, які повернулися додому після російського полону, розповіли про жахливі умови утримання, катування та знущання над ними росіян.

Джерело: пресконференція захисників "Азовсталі"

Звільнені бійці розповіли про час в полоні росіян

Пресконференція була присвячена анонсованому окупаційною російською владою "трибуналу" над полоненими.

Бійці “Вікіпедія”, “Манго” та “Вишня” розповіли про своє перебування у полоні росіян.

Що стосується лікування, Росії потрібен був факт "лікування", щоб ми дожили до обміну. Тиск був психологічний. Психологічний тиск обґрунтовувався тим, що "ви нікому не потрібні", "вам немає куди телефонувати". З перших днів розпочинаються допити, - розповів Владислав Жайворонок із позивним "Вікіпедія"

Він додав, що російські військові застосовують катування до захисників "Азовсталі".

Деяким хлопцям голки встромляли в рану, катували водою, хлопці отримували недостатню кількість лікування. Ми отримували мінімум медикаментів, а інколи взагалі і не отримували, - розповів він.

Військовий Денис Чепурко із позивним "Манго" розповів, що росіяни роздягали полонених під час обшуків та знущались із них.

Нас викликали на такий собі "обшук", роздягали наголо, ставили під сонцем і били. У кімнаті метр на метр нас спало 10 людей. 17 числа нас перевезли в Оленівку, Червоний Хрест туди не допустили, хоча казали, що стоїть машина з гуманітаркою, - сказав він.

Також росіяни погрожували полоненим стратою.

Лякали фізичною розправою, розстрілом під час "слідчих дій". Я не знаю, що вони хотіли, напевне, щоб ми зізнались, що ми вбивали мирне населення, хоча ми такого не робили, - сказав Дмитро Усаченко із позивним "Вишня".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?