Головне за ніч: провал наступу окупантів в районі Бахмуту та успішний контрнаступ ЗСУ на півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: провал наступу окупантів в районі Бахмуту та успішний контрнаступ ЗСУ на півдні

Головне за ніч: провал наступу окупантів в районі Бахмуту та успішний контрнаступ ЗСУ на півдні
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія зазнала поразки в районі населенного пункту Миколаївка під час наступу у напрямку Бахмута.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти поступово знижують інтенсивність наступу на сході України

Зазначається, що окупанти проводили масовані обстріли  позицій ЗСУ в районах Спірного, Яковлівки, Покровського, Клинового та Новолуганська.

Наразі армія РФ намагається штурмувати населений пункт Врубівка.

На Сумщині під обстріли окупантів потрапили населені пункти Сопич, Баранівка, Уланове та Бачівськ.

На Харківщині армія РФ задіяла вертольоти для недопущення просування українських військових у бік державного кордону.

Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Перемога, Руська Лозова, Стара Гнилиця, Байрак, Верхній Салтів та Замулівка. Тривають бої в районі населеного пункту Рубіжне.

Тим часом ворог продовжує наступ у напрямку Слов'янська. Окупанти обстріляли населені пункти Шевелівка, Вірнопілля, Грушуваха, Нова Павлівка.

Також авіація противника завдала удару поблизу Гусарівки. Штурмові дії в районах населених пунктів Богородичне та Долина наші воїни успішно відбили. Ворог веде наступ у напрямку Краснопілля.

На Донеччині під ворожими обстрілами перебувають Устинівка, Тошківка, Нью-Йорк, Новомихайлівка, Антонівка та Кам'янські Дачі.

Обстрілів також зазнала цивільна інфраструктура Сєвєродонецька, Лисичанська, Тошківки, Устинівки, Борівського та Метьолкіно. Окупанти завдали авіаудару в районі Білої Гори.

На Новопавлівському напрямку захисники України відбили наступ в районі населеного пункту Шевченка. Ворог відійшов. На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій противник не вів. Обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Піски, Авдіївка, Іллінка, Мар'їнка, Антонівка та Красне.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку війська противника обстріляли населені пункти Тополине, Лепетиха, Березнегувате, Кобзарці, Шевченкове, Посад-Покровське та Лупареве. Також було завдано авіаудару поблизу Княжівки.

Протягом минулої доби українські військові знищили на сході України 73 солдати та офіцери російської армії.

Також завдяки злагодженим діям українських військових противник втратив два танки, три БМП, три бронетранспортери, а також п'ять артилерійських установок і кілька артилерійських тягачів.

Тим часом на півдні України ЗСУ завдали ракетних ударів по складах з пальним і районах зосередження техніки, також придушені командно-спостережні пункти противника і знищені два склади з боєприпасами.

Окупаційні війська 14 червня двічі намагалися завдати авіаційних ударів. Вранці ворожий вертоліт збитий українськими військовими з переносного зенітно-ракетного комплексу, а вдень Мі-8 противника атакував річкову переправу, намагаючись обмежити наші підрозділи в маневрах.

У відповідь українською авіацією завдано три удари по скупченню живої сили й військової техніки російської армії в Херсонській області. Всього за добу на південному напрямку окупанти втратили понад 70 солдатів і офіцерів, а також понад 60 одиниць техніки, серед яких вертоліт, САУ "Піон", РСЗВ "Град", три гаубиці, а також 19 одиниць бронетехніки та 33 автомобілі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?