Головне за ніч: успіхи контрнаступу ЗСУ на Донбасі та потужні удари по позиціях армії РФ на півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: успіхи контрнаступу ЗСУ на Донбасі та потужні удари по позиціях армії РФ на півдні

Головне за ніч: успіхи контрнаступу ЗСУ на Донбасі та потужні удари по позиціях армії РФ на півдні
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби українські військові відбили 14 атак армії РФ на Донбасі. 

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на Донбасі 

Наразі окупанти армії РФ ведуть наступальні дії в районі Бахмуту та Авдіївки на Донеччині та в районі Новопавлівки на Запоріжжі.

Речник Оперативного командування "Схід" Сергій Череватий повідомив, що Донецька та Луганська області залишаються епіцентром протистояння збройній агресії РФ, в якому окупанти несуть страшні втрати.

Бахмутський і Авдіївський напрямки зазнають найбільших атак. Ворог накидає артилерійськими системами всіх видів, мінометами та танками. Проте, зазнає значних втрат і, як правило, ми не даємо йому просунутися вперед, - підкреслив Череватий.

Спікер ОК "Схід" зазначив, що а цій ділянці фронту в Донецькій області Росія втрачає близько 100 військових щодоби.

Це серйозні втрати. І це позначається на їхньому моральному стані. За нашими перехопленнями, ми знаємо, що на Авдіївському напрямку вони планували, що прибудуть офіцери-вихователі з Тихоокеанського флоту для того, щоб заспокоїти, (покращити) стан моральний, і допомогти, - наголосив Череватий.

Кремлівська армія відчайдушно намагається втримати окуповані території України.

Протягом минулої доби українськими військовими відбиті ворожі атаки в районі Білогорівки та Новосельского на Луганщині, а також - Бахмута, Бахмутського, Білогорівки, Веселого, Кліщіївки, Майорська, Новомихайлівки, Опитного, Павлівки Первомайського, Соледару та Яківлівки на Донеччині.

За уточненою інформацією підтверджено поразку підрозділів противника на тимчасово зайнятій території Запорізької області, - зазначають у Генштабі ЗСУ.

Зокрема, 6 листопада було знищено 15 одиниць військової техніки російських окупантів різного типу, поранено та вбито до півтори сотні загарбників.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала по ворогу 18 ударів. Під ураження потрапили 4 взводні опорні пункти, 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 позиції засобів протиповітряної оборони противника, - зазначають представники Генштабу.

Також минулої доби українські бійці на різних напрямках збили 5 ворожих БПЛА "Ланцет" та 4 - "Орлан". Підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ уразили пункт управління та 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки окупантів.

Війська РФ обстрілювали підрозділи українських захисників вздовж лінії зіткнення, проводили фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та вели повітряну розвідку.

Противник продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлам цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, зазначили у Генштабі.

Минулої доби противник завдав 7 ракетних і 32 авіаційних ударів, здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ворожі удари зазнали районів понад 35 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на оперативних напрямках

  • На Волинському та Поліському напрямках - обстановка без істотних змін;

  • на Сіверському напрямку - ворожі обстріли зі ствольної артилерії в районі Попівки Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку - противник вів обстріли з танків та різнокаліберної артилерії в районах н.п. Амбарне, Бударки, Вільхуватка, Гоптівка, Дворічна, Землянки, Мілове та Стариця Харківської області;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямах - війська РФ били з артилерії різних типів у районах н.п. Берестове, Крохмальне і Чернещина Харківської області; Макіївка, Невське, Новоселівське, Площанка і Стельмахівка Луганської області та Терни і Ямполівка Донецької області;

  • на Бахмутському напрямку - ворог вів обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах н.п. Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Залізне, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Північне та Соледар Донецької області;

  • на Авдіївському напрямку - росіяни з танків та всього спектру артилерії вели обстріли в районах н.р. Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське, Нетайлове, Новомихайлівка, Опитне та Первомайське Донецької області;

  • на Новопавлівському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії противник вів обстріли в районах н.п. Велика Новосілка, Володимирівка, Времівка, Вугледар, Микільське, Нескучне, Павлівка, Пречистівка та Шевченко Донецької області;

  • на Запорізькому напрямку - із різнокаліберної артилерії противник вів обстріли в районах н.п. Степове та Чарівне Запорізької області;

  • На Південнобузькому напрямку ворожі обстріли зазнали районів понад 30 населених пунктів поряд з лінією зіткнення. Так, противник наніс авіаудари в районах н.п. Нова Кам'янка та Білогірка Херсонської області.

У той же час в Генштабі зазначають, що Білорусь продовжує надавати армії РФ допомогу у веденні війни проти України та надає власну інфраструктуру, територію та власний простір і ресурси.

Також у складі прикордонних військ РБ створюються підрозділи операторів ударних безпілотників.

Крім того, на території Білорусі продовжується формування російсько-білоруського угруповання військ.

За попередньою інформацією, військовослужбовці 38-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади збройних сил республіки Білорусь у якості "братської" допомоги закупили для потреб особового складу 15-го мотострілецького полку 2-ї мотострілецької дивізії збройних сил російської федерації до 100 комплектів індивідуальних аптечок, розвантажувальних жилетів та іншого екіпірування, - наголошують у Генштабі ЗСУ.

Повідомляється, що білоруські правоохоронні органи посилили заходи з пошуку, виявлення та затримання громадян з проукраїнською позицією, а також тих, хто критикує владу чи російську війну проти нашої країни.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ на півдні України

Представники Оперативного командування "Південь" повідомили, що українські військові повністю контролюють ситуацію на Херсонщині.

Авіація завдала 11 ударів по системах протиповітряної оборони та районах зосередження ворожих сил і техніки. Водночас ракетно-артилерійські підрозділи виконали 290 вогневих завдань.

Унаслідок активних дій українських військових Росія втратила:

  • 55 солдатів;

  • 4 танки;

  • зенітно-ракетний комплекс "Тор-М2";

  • самохідну гаубицю "Акація";

  • два міномети;

  • 9 одиниць авто-бронетехніки.

Знищено 2 склади ворожих боєприпасів неподалік Снігурівки й Костромки. Решта втрат противника дорозвідуються, - наголосили в ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?