Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Харківщині і Донеччині та обстріл Миколаєва
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Харківщині і Донеччині та обстріл Миколаєва

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Харківщині і Донеччині та обстріл Миколаєва
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили спроби наступу армії РФ на Харківщині та в районі Бахмуту на Донеччині.

Джерело:  Facebook-сторінка  Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбили спроби наступу окупантів на Харківщині та Донеччині 

На півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

Зі ствольної артилерії та мінометів ворог обстрілював прикордонні райони на Сумщині та Чернігівщині.

На Харківщині армія РФ намагається поновити бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення просування підрозділів ЗСУ у бік державного кордону.

Військові РФ вели обстріли населених пунктів Харків, Прудянка, Питомник, Руські Тишки, Нова Миколаївка, Рубіжне, Піщане, Борщова, Замулівка, Леб’яже, Коробочкине, Базаліївка та Басове.

ЗСУ відбили спробу кремлівських окупантів просунутись за напрямком Кочубеївка - Дементіївка.

В районі Слов'янська армія РФ обстрілювала позиції ЗСУ в районах населених пунктів Нова Дмитрівка, Богородичне, Чепіля, Карнаухівка, Довгеньке, Барвінкове, Шнурків, Гусарівка та Дмитрівка.

ЗСУ відбили атаки армії РФ на Донеччині і Харківщині. Військові РФ потужно обстріляли Миколаїв.

Силами розвідувальної групи ворог намагався вести розвідку на південь від Мазанівки, окупантів виявлено та знешкоджено.

Окупанти намагаються вести наступ у напрямку Бахмута. В районі Сіверська ворог веде обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, а також танків біля Сіверська, Серебрянки та Григорівки.

Поблизу Бахмута окупанти обстрілюють позиції ЗСУ в районах населених пунктів Кодема, Семигір’я, Травневе, Виїмка, Берестове, Бахмутське та Опитне. Зафіксовані ворожі авіаудари поблизу Семигір’я та Білогорівки.

Противник вів наступ в районі західної околиці Берестового, успіху не мав, відійшов. Така ж ситуація на напрямках Володимирівка - Яковлівка та Семигір'я - Кодема.

На напрямках Володимирівка - Соледар та Покровське - Бахмут бойові дії тривають.

На напрямку Відродження - Кодема та Доломітне - Семигір'я українські воїни завдали потужного вогневого ураження та змусили окупантів відійти.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював район Авдіївки. Намагався покращити тактичне положення, безуспішно, із втратами відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріли зафіксовано неподалік Костянтинівки, Новосілки, Великої Новосілки, Чарівного, Малої Токмачки, Новополя, Юрківки та Гуляйполя.

Через низький рівень укомплектованості особовим складом танкового полку резерву, техніка військової частини, що була переміщена на Запорізький напрямок наприкінці травня поточного року, передана для доукомплектування танкових батальйонів, що входять до складу 58 загальновійськової армії Південного військового округу.

Для протидії технічним засобам розвідки противник розгортає засоби радіоелектронної боротьби.

На Південнобузькому напрямку ворог з метою сковування дій українських військ обстрілює позиції із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Потьомкине, Тополине, Князівка, Велика Костромка, Апостолове, Степова Долина, Посад Покровське, Новогригорівка, Лупареве, Лимани, Кобзарці, Широке, Квітневе та Білогірка. Задіяв авіацію для удару по району урочища Плотницьке.

Для уточнення положення наших військ, коригування вогню та контролю проведення маскування своїх підрозділів веде повітряну розвідку.

Продовжує вживати заходів із забезпечення захисту мостових переправ через річку Дніпро.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Авіаційне угруповання противника веде систематичні бойові дії з метою підтримки дій наземних угруповань. Зусилля зосереджує на ураженні військових об’єктів на Донецькому напрямку. У зв’язку з поганими погодними умовами інтенсивність польотів авіації знижена.

Ракетно-артилерійські підрозділи продовжують виконання вогневих завдань по опорних пунктах, скупченнях живої сили і базах логістичного забезпечення ворога.

Наслідки масованого нічного обстрілу Миколаєва

Протягом ночі у Миколаєві кілька разів лунала повітряна тривога, було чутно вибухи.

За словами мера міста Олександра Сєнкевича, близько п'ятої ранку пролунали потужні вибухи. В одному з районів міста виникла пожежа, в іншому - зруйнований супермаркет. Працюють рятувальні служби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?