Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ на сході України та нові дані про загиблих через ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ на сході України та нові дані про загиблих через ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці

Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ на сході України та нові дані про загиблих через ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові зупинили наступ кремлівської окупаційної армії у напрямку Харкова, Лисичанська, Слов'янська та Запоріжжя і відкинули ворога.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбили наступ окупантів на сході за ключовими напрямками 

На кордоні із півничними областями України у Збройних силах Республіки Білорусь відзначається проведення планового тренування із залучення вузлів зв'язку пунктів управління.

У прикордонних районах на Сумщині окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії та РСЗВ населені пункти Покровка, Старикове, Порозок та Верхня Пожня.

У той же час військові армії РФ намагаються недопустити просування підрозділів ЗСУ у бік державного кордону та здійснюють спроби проведення наступу з метою поліпшення тактичного становища та сковування дій підрозділів сил оборони.

Окупанти завдали авіаударів в районі населеного пункту Явірське та обстрілювали з артилерії об'єкти інфраструктури в районах населених пунктів Харків, Руська Лозова, Старий Салтів, Перемога, Чепіль та Мілова.

ЗСУ успішно відбили спробу наступу ворога в напрямку Довгалівка-Залиман.

В районі Слов'янська окупанти намагаються вести наступ у напрямку Довгеньке-Долина та прагнуть прорватись до Слов'янська.

Ключовим напрямком наступу кремлівської загарбницької армії є  Ізюм – Слов'янськ. У цьому районі ворог проводить обстріли позицій наших військ з артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Спробу ворожого наступу в напрямку Довгеньке-Долина наші захисники рішуче зупинили і відкинули ворога назад.

В районі Краматорська окупанти обстрілювали населені пункти Маяки та Тетянівка.

Ворог не припиняє спроб оточити та захопити Лисичанськ. З метою завдати шкоди, окупанти, окрім застосування мінометів та ствольної артилерії, завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Миколаївка та Яковлівка.

Ворог веде штурмові дії в напрямку Вовчоярівка - південна околиця Лисичанського НПЗ, бойові дії тривають. Противник не залишає надії взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ. З метою викриття вогневих позицій наших підрозділів провів розвідку боєм у напрямку Миколаївка - Спірне, надалі - вів наступ у вказаному напрямку. Українські воїни успішно придушили всі спроби і змусили ворога відійти.

В районі Бахмута армія РФ обстрілює з артилерії райони Костянтинівки, Білогорівки, виїмки, Покровського, Бахмута та Соледара. Також ворог проводить штурмові дії за напрямком Миронівка - Вуглегірська ТЕС, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій противник не вів, проводить обстріли зі ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Водяне, Авдіївка, Катеринівка, Комар, Щербаки, Зелений Гай та Новоданилівка. Завдав авіаударів поблизу Кам'янки, Авдіївки та Шевченка. Наші воїни відбили штурм у напрямку Єгорівка-Павлівка. Ворог з втратами відійшов.

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих рубежів, недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій в Херсонській і Миколаївській областях. З метою недопущення перегрупування підрозділів сил оборони виробляв вогняне ураження підрозділів наших військ із застосуванням ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Потьомкіно.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання Чорноморського флоту продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій і ведення розвідки. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Ударна авіація Повітряних сил завдала потужних авіаударів по позиціях окупантів. Фактично за всіма напрямками ведення бойових дій українські штурмовики Су-25 і бомбардувальники Су-24М здійснили до двадцяти групових бойових вильотів. Також наші воїни продовжують успішне виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань.

Між тим кількість загиблих в результаті ракетного удару окупантів по ТРЦ у Кременчуці зросла до 18 людей.

18 загиблих... щирі співчуття рідним і близьким. Рятувальники продовжують працювати, - зазначив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

За інформацією служби ДСНС, в результаті атаки залишається 59 постраждалих. 25 людей госпіталізували, один з них помер у лікарні.

Фото - t.me/dsns_telegram

Станом на ранок, 28 червня, пошуково-рятувальні роботи тривають, здійснюється розбирання пошкоджених будівельних конструкцій за допомогою важкої інженерної техніки та засобів малої механізації.

Координацію заходів на місці події здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Місцевими органами влади організовано всебічне забезпечення залучених до ліквідації наслідків обстрілу сил і засобів, - повідомляють представники ДСНС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?