ЗСУ завдали суттєвої шкоди росіянам перед відступом з Сєвєродонецька — Пентагон
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали суттєвої шкоди росіянам перед відступом з Сєвєродонецька — Пентагон

ЗСУ завдали суттєвої шкоди росіянам перед відступом з Сєвєродонецька — Пентагон
Джерело:  online.ua

У Пентагоні повідомили, що підрозділи Збройних сил України завдали суттєвої шкоди російським військам перед тактичним відступом із Сєвєродонецька.

Джерело: кореспондент видання Politico  Джек Детч  з посиланням на закриту зустріч високопосадовця Пентагону з журналістами

ЗСУ нанесли великих втрат росіянам у Сєвєродонецьку

Українці примушують заплатити їх занадто високу ціну за дуже невеликий шматочок землі, - сказав посадовець.

Також зазначається, що американська розвідка зафіксувала, що ЗСУ звільнили кілька населених пунктів на околицях Херсона впродовж останніх кількох днів.

У Пентагоні нарахували близько 60 ракет, які росіяни запустили по Києву, Львівській та Чернігівській областях впродовж 25-26 червня. На думку американської влади, в Києві росіяни хотіли поцілити у промисловий об’єкт, на якому виробляють боєприпаси.

Крім того, на думку керівництва Пентагону, росіянам суттєво бракує командного складу в армії. Вони дедалі більше залучають відставних офіцерів та поповнюють резерви відставними військовослужбовцями.

Також високопосадовець підтвердив, що українська влада надіслала запит уряду США про надання додаткових систем протиповітряної оборони та військових гелікоптерів.

Росіяни знову змінили тактику війни й тепер переважно сподіваються на ефект від масивних артилерійських обстрілів та ракетних ударів.

За словами посадовця, найближчими днями розпочнеться другий раунд навчання близько 50 українських військовослужбовців на військових базах у Європі. Передовсім, це буде навчання з управління пусковими установками HIMARS. Але також це буде інструктаж з користування гаубицями М777 зі керованими снарядами M982 Excalibur.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?