Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ та обстріли Харкова
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ та обстріли Харкова

Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ та обстріли Харкова
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові знищили ворожу розвідгрупу в районі селища Потьомкине на півдні України та відбили атаки кремлівської армїі на кількох напрямках. Окупанти жорстко обстріляли Харків. Головні новини ночі 27 серпня.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбили всі спроби наступу окупантів на сході та півдні

Зазначається, що на півночі України не має ознак підготовки білоруських та кремлівських військових до переходу у наступ.

Зі ствольної артилерії кремлівські окупанти обстрілювали позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру поблизу села Товстодубове на Сумщині.

На Харківщині військові РФ зі ствольної артилерії та РСЗВ обстрілювали цивільну інфраструктуру поблизу Світличного, Перемоги, Протопопівки, Дементіївки, Петрівки, Черкаських Тишок, Одноробівки, Замулівки та Циркунів.

Зафіксовано ворожий авіаудар біля Гусарівки. Окупанти також намагались вести наступ в районі Дементіївки, але зазнавши втрат, вимушені були відступити.

В районі Слов'янська зі ствольної артилерії та РСЗВ кремлівська армія вела обстріли поблизу Долини, Дубровного та Краснопілля.

В районі Краматорська окупанти обстрілювали позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру поблизу Сидорового, Верхньокам'янського, Роздолівки та Калеників.

ЗСУ відбили спробу наступу військових РФ у напрямку Григорівки.

В районі Бахмута окупанти обстрілювали позиції ЗСУ в районах населених пунктів Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве та Кодема. Ворог завдав авіаударів по Зайцевому та Соледару.

Окремі підрозділи кремлівської армії безуспішно намагались покращити тактичне положення поблизу Соледара, Зайцевого та Майорська.

В районі Авдіївки окупанти за допомогою танків, ствольної артилерії та РСЗВ намагались зруйнувати об'єкти цивільної та військової інфраструктури поблизу Водяного, Первомайського, Красногорівки, залізного та Новобахмутівки.

Кремлівська армія завдала авіаударів по Мар'їнці та Валентинівці.

Наступальними діями окупанти намагалися просунутися в напрямку Невельського, отримали відсіч і відкотилися назад. Для коригування вогню артилерії ворог вів повітряну розвідку БПЛА.

На Новопавлівському напрямку підрозділи противника наявними засобами вогневого ураження продовжували обстріли районів населених пунктів Вугледар, Новомихайлівка та Велика Новосілка. Ворог залучив авіацію для ударів неподалік від Володимирівки.

Вів наступальний бій у напрямку населеного пункту Пречистівка, успіху не мав, відійшов.

На Запорізькому напрямку зафіксовано вогневе ураження територій біля Новополя, Гуляйпільського, Чарівного та Шевченка. Удари авіації отримали райони Новопіль, Гуляйпільського, Новоданилівки та Ольгівського.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджується на недопущенні просування українських військ. Обстрілював з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Нікополь, Олександрівка, Степова Долина, Кобзарці, Тернівка, Тополине, Андріївка та Лозове. Завдав авіаударів поблизу Великого Артакового, Первомайського та Ольгиного.

Силами розвідувальної групи окупанти намагалися вести розвідку в районі Потьомкиного, ворог виявлений і знешкоджений.

Наслідки нічного ворожого обстрілу Харкова 

За словами мера Ігоря Терехова, через нічний масований обстріл міста пошкоджень зазнала історична будівля - будинок купця Адама Піотровського. Під ракетним ударом опинилася центральна частина міста в Основ'янському та Київському районах

Терехов зазначив, що буквально кілька років тому пам'ятка архітектури була відреставрована.

Окрім цього через обстріли постраждала одна зі шкіл у центрі міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?