Головні новини 14 жовтня: відмова Байдена від санкцій щодо Північного потоку-2 та День захисників і захисниць в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 14 жовтня: відмова Байдена від санкцій щодо Північного потоку-2 та День захисників і захисниць в Україні

Головні новини 14 жовтня: відмова Байдена від санкцій щодо Північного потоку-2 та День захисників і захисниць в Україні
Джерело:  online.ua

У четвер, 14 жовтня, президент США Джо Байден прямо відмовився від посилення санкцій проти "Північного потоку-2", МОЗ прогнозує пік навантаження на систему охорони здоров'я через COVID-19 вже у листопаді, а вся Україна святкує День захисника й захисниці.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Байден відмовився від санкцій проти Північного потоку-2 — Politico

Джо Байден (фото — відкриті джерела)

Президент Сполучених Штатів Джо Байден не планує вводити нові санкції проти російського газового проєкту “Північний потік-2”, проти якого виступає Україна та низка держав Європи.

2. Спікер Ради назвав дату обрання першого віцеспікера

Руслан Стефанчук (фото — commons.wikimedia.org)

Спікер парламенту Руслан Стефанчук під час останньої розмови з журналістами заявив, що першого заступника голови Ради обиратимуть 19 жовтня.

3. Під час обшуку тіла Полякова знайшли катетери з невідомою речовиною

Антон Поляков (фото — facebook.com/polyakov.206)

В поліції поки що не знають, як наркотик метадон потрапив в організм загиблого народного депутата Антона Полякова. Під час огляду тіла покійного поліція виявила готівку в розмірі 10 тис. гривень і $800 та два катетери з невідомою речовиною бурого кольору. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

4. У МОЗ спрогнозували пік навантаження на лікарні через коронавірус

Медицина (фото — відкриті джерела)

У Міністерстві охорони здоров’я прогнозують, що піковий період завантаженості системи охорони здоров’я можна буде спостерігати вже у середині листопада внаслідок поширення коронавірусу штаму “Дельта”.

5. Сьогодні в Україні святкують День захисників і захисниць – привітання з соцмереж

Фото — mil.gov.ua

14 жовтня в Україні святкують День захисників і захисниць, День створення Української Повстанської Армії та День козацтва. З початком гострої фази війни у буремному 2014 році настала нагальна потреба щодо впровадження свята, яке б вшановувало подвиг тисяч українських воїнів, які боролись з окупацією на Донбасі, частина з них не повернулась додому живими.

6. Зеленський озвучив єдине можливе майбутнє для Донбасу та Криму

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Український президент Володимир Зеленський оголосив у четвер, 14 жовтня, що ОРДЛО та окупований Крим будуть звільнені з-під контролю російського агресора — це станеться у майбутньому.

7. В Операторі ГТС України відреагували на слова Путіна про зношеність системи

Фото: facebook.com/tsoua2020

Слова президента Росії Володимира Путіна про “зношеність” української газотранспортної системи не відповідають дійсності. Кремль критикує технічний стан української ГТС з метою змусити ЄС якнайшвидше сертифікувати “Північний Потік-2”. Про це заявили в пресслужбі Оператора ГТС України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?