Головні новини 23 вересня: Зеленський в ООН, закон про олігархів та Україна у жовтій зоні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 23 вересня: Зеленський в ООН, закон про олігархів та Україна у жовтій зоні

Головні новини 23 вересня: Зеленський в ООН, закон про олігархів та Україна у жовтій зоні
Джерело:  online.ua

У четвер, 23 вересня, президент України Володимир Зеленський виступив у стінах штаб-квартири ООН, де звинуватив орагнізацію в пасивності, коли навіть в Європі триває повноцінна війна. Одночасно з цим Україна перейшла у жовту зону епіднебезпеки, Кремль знову відмовився організовувати переговори з Києвом, а Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт про деолігархізацію.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Час прокидатися – Зеленський потужно виступив на Генасамблеї ООН

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський виступив на сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку. Він розпочав його з розповіді про вчорашній замах на свого першого помічника Сергія Шефіра, назвавши його «ціною реформ та ціною змін в державі». Далі Зеленський у своїй промові висвітлив питання війни на Донбасі, закликаючи світову спільноту не забувати про триваючий конфлікт на сході країни. Він зазначив, що після його виступу на Генасамблеї ООН в 2019 році кількість жертв війни на Донбасі знову зросла.

2. Україну перевели в “жовту зону” епіднебезпеки: нові правила

Фото: pexels.com

Сьогодні, 23 вересня, по всій території України запроваджено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби. В країні починають діяти обмежувальні протиепідемічні заходи “жовтої” зони.

3. МВС розкрило нові деталі замаху на помічника Зеленського Шефіра

Гільза (фото — відкриті джерела)

У Міністерстві внутрішніх справ розкрили деталі резонансного замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра, автомобіль якого розстріляли з вогнепальної зброї напередодні.

4. У Путіна заявили, коли готові на зустріч із Зеленським

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

У російському режимі Володимира Путіна виступили з новою заявою стосовно потенційної зустрічі диктатора з президентом України Володимиром Зеленським для нових особистих переговорів.

5. Рада ухвалила законопроєкт про реєстр олігархів України: що він передбачає

Верховна Рада (фото — rada.gov.ua)

Народні депутати Верховної Ради у четвер, 23 вересня, провели голосування з приводу резонансного законопроєкту, який передбачає створення реєстру українських олігархів.

6. Зеленський заявив про остаточне повалення олігархічної влади в Україні

Володимир Зеленський (фото — commons.wikimedia.org)

Після сьогоднішнього остаточного прийняття Верховною Радою законопроєкту про олігархів, свою позицію стосовно документа висловив секретар РНБО. Президент України Володимир Зеленський заявив, що цим документом остаточно буде повалена олігархічна влада в країні.

7. Президентка Естонії в Генасамблеї ООН закликала не забувати про окупацію Криму та Донбасу

Керсті Кальюлайд (фото — flickr)

Під час своєї промови в Генеральній асамблеї ООН президент Естонії Керсті Кальюлайд згадала про ситуацію на Донбасі та в Криму і закликала учасників заходу не забувати про війну в Україні. Кальюлайд також розкритикувала диктаторський режим Олександра Лукашенка в сусідній Білорусі, який, на її переконання, носить гібридний характер і загрожує демократичному ладу в регіоні, а також проводить міграційний тиск.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?