Головні новини 6 жовтня: напад на журналістів Схем, попередження про карантин і газова криза в Європі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 6 жовтня: напад на журналістів Схем, попередження про карантин і газова криза в Європі

Головні новини 6 жовтня: напад на журналістів Схем, попередження про карантин і газова криза в Європі
Джерело:  online.ua

У середу, 6 жовтня, в Україні розпочали кримінальне провадження через напад на знімальну групу програми "Схеми" в "Укрексімбанку", в Євросоюзі закликали до рішучого подолаггя газової кризи, Кабмін попередив про ймовірну "червону зону" в окремих регіонах, а у Верховній Раді назвали дату розгляду відставки спікера Дмитра Разумкова.

Джерело: ONLINE.UA

1. Низка країн закликала ЄС розслідувати стрімке зростання цін на газ

Фото: Pixabay

Франція, Іспанія та три інші європейські країни закликали ЄС вжити термінових заходів, щоб розслідувати причину стрімкого зростання цін на газ та пом’якшити його удар по економіці.

2. Журналісти "Схем" відновили повне відео нападу в Укрексімбанку під час інтерв'ю

Пікалов і журналіст (фото — скріншот)

Журналісти “Схем” оприлюднили відновлений відеозапис, який демонструє конфлікт з керівництвом державного “Укрексімбанку” прямо під час інтерв’ю — через нібито провокативні питання на знімальну групу було скоєно напад з вилученням техніки.

3. Кабмін попередив про перехід окремих областей у червону зону карантину

Денис Шмигаль (фото — kmu.gov.ua)

В українському уряді у середу, 6 жовтня, виступили з попередженням щодо ймовірного погіршення ситуації з коронавірусом COVID-19 — наразі вже декілька регіонів країни ризикують опинитися одразу у “червоній зоні” карантину.

4. Арахамія назвав дату можливого розгляду Радою питання про нового спікера

Давид Арахамія (фото — sluga-narodu.com)

На завтрашньому засідання представники фракції "Слуга народу" планують визначитися з найбільш ймовірною кандидатурою на зайняття посади спікера Ради. А 8 жовтня питання призначення нового спікера вже розгляне парламент загалом. Таку заяву зробив голова фракції Давида Арахамія.

5. Google суттєво ускладнить авторизацію для мільйонів користувачів

Фото — commons.wikimedia.org

У травні Google оголосив про плани включити двоетапну перевірку за замовчуванням, щоб забезпечити більшу безпеку для багатьох облікових записів. Зараз жовтень, місяць, який в США ще 5 років тому оголосили місяцем знань з кібербезпеки, і Google вирішив нарешті здійснити цей свій план.

6. Апарат NASA вріжеться в астероїд, щоб захистити Землю

Фото: nasa.gov

Перша у світі місія DART, спрямована на зміну траєкторії астероїдів і їх перенаправлення, стартує 23 листопада на борту ракети SpaceX Falcon 9 із військово-повітряної бази Ванденберг у Каліфорнії.

7. Фігуранти нападу на журналістів в Укрексімбанку втекли від підозр — прокуратура

Укрексімбанк (фото — відкриті джерела)

Посадовці “Укрексімбанку”, які стали фігурантами кримінальної справи про напад на знімальну групу програми “Схеми”, намагаються уникнути вручення їм підозр, стверджують у Київській міській прокуратурі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?