Головнокомандувач армії Франції вперше здійснив візит в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач армії Франції вперше здійснив візит в Україну

Головнокомандувач армії Франції вперше здійснив візит в Україну
Джерело:  online.ua

З візитом в Україну вперше прибув керівник Об'єднаного штабу армії Франції, генерал Тьєрі Бюркар та провів зустріч із головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Джерело: Telegram Валерія Залужного

Що відомо про зустріч Залужного з Бюркаром

Залужний наголосив, що візит командувача армії Франції свідчить про підтримку українських військових цією країною у злочинній війні, розв'язаній Кремлем проти України.

З генералом Бюркаром провели змістовні переговори. Ознайомив з ситуацією на фронті. Детально зупинився на потребах України в артилерійських снарядах та інших боєприпасах, протиповітряній обороні та винищувачах F-16, - зазначив Залужний.

За його словами, в ході переговорів він домовився з колегою з Франції щодо продовження співпраці та подальшого діалогу на рівні військових відомств та генеральних штабів.

Залужний розповів, що українські військові готові ділитися досвідом зі своїми партнерами щодо ведення повномасштабної війни.

Вдячний генералу Бюркару та народу Франції за допомогу. Ціную солідарність та підтримку, - наголосив Залужний.

ЄС схвалив виділення мільярда євро на боєприпаси для України

Сьогодні Рада ЄС прийняла міру допомоги у розмірі 1 млрд євро в рамках Європейського фонду миру (EPF) для підтримки українських Збройних сил. Цей захід дозволить ЄС відшкодувати державам-членам витрати на боєприпаси, передані Україні з наявних запасів або внаслідок зміни пріоритетів існуючих замовлень у період з 9 лютого до 31 травня 2023 року, - йдеться у повідомленні пресслужби Ради ЄС.

За словами глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, таке рішення ввело в дію першу частину обіцянки країн ЄС надати Україні артилерійські боєприпаси на 1 млрд євро.

Сьогоднішнє рішення реалізує першу частину угоди Ради від 20 березня 2023 року про тривекторний підхід, спрямований на прискорення постачання та спільних закупівель артилерійських боєприпасів, - підкреслюють у дипломатичному відомстві ЄС.

Таким чином загальна допомога Україні, яку надали через Європейський фонд миру, зросла до 4,6 млрд євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?