Польща передає Україні чергові 4 винищувачі МіГ-29 і готова передати ще шість — Дуда
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща передає Україні чергові 4 винищувачі МіГ-29 і готова передати ще шість — Дуда

Польща передає Україні чергові 4 винищувачі МіГ-29 і готова передати ще шість — Дуда
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві повідомив, що його країна вже передала Україні загалом вісім МіГ-29, до передачі готують ще шість.

Джерело: Анджей Дуда

Скільки літаків передала Польща Україні

Дуда розповів, що 4 МіГ-29 були передані українським збройним силам в останні місяці і ще чотири зараз передаються.

Ми готові, я говорив про це з президентом, передати ще шість, які зараз готуються для цього. Ми припускаємо, що вони можуть бути передані досить скоро, - сказав він.

Він додав, що Польща ще має МіГи, модернізовані та адаптовані до стандартів НАТО, зокрема з точки зору зв'язку та можливості патролювання повітряного простору.

Ці МіГи нам ще знадобляться, але на даний момент вони будуть розбавлені новими літаками, які надійдуть у наше розпорядження...Я вважаю, що в майбутньому ми зможемо передати весь наш парк літаків МіГ-29, який залишився, якщо це буде необхідно. З точки зору їх передачі потрібна буде згода союзників, в першу чергу США.

Нагадаємо, що на початку тижня Польща підтвердила передачу певної кількості літаків.

17 березня Словаччиа ухвалила передачу Україні 13 винищувачі МіГ-29, 4 з них вже в Україні.

Які літаки потрібні Україні

У Повітряних силах ЗСУ зазначають, що передані літаки лише дещо підсилять Україну, насамперед Силам оборони потрібні сучасні винищувачі.

МіГ-29 є зовсім не тією технікою, яку хочуть мати на озброєнні наші пілоти та ЗСУ. Те, що відбулася передача бойової авіації, це той крок, на який всі очікували. Нехай це спершу будуть МіГ-29. Але ми очікуємо певних зрушень щодо тих літаків, які нам допоможуть завоювати перевагу в повітрі, які допоможуть деокупувати наші землі та виграти у цій війні, — сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?