Головнокомандувач силами НАТО в Європі назвав необхідну Україні для перемоги зброю
Категорія
Політика
Дата публікації

Головнокомандувач силами НАТО в Європі назвав необхідну Україні для перемоги зброю

Головнокомандувач силами НАТО в Європі назвав необхідну Україні для перемоги зброю
Джерело:  online.ua

За словами Верховного головнокомандувача Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, генерала армії США Крістофера Каволі, Україна має отримати від західних партнерів винищувачі F-16, безпілотники та далекобійні ракети. Це дозволить забезпечити панування ЗСУ в небі та прискорить перемогу над злочинною армією РФ.

Джерело:  Politico

Партнери мають прискорити перемогу України та надати винищувачі і далекобійні ракети 

Під час закритого брифінга, у якому приймали участь не менше 10 представників Сенату США та члени Палати представників Конгресу, Каволі підтвердив, що саме винищувачі F-16 допоможуть Україні виграти війну.

Питання про F-16 було частиною ширшої дискусії про ведення війни і про те, що потрібно Києву, щоб досягти успіху у своїх планах перейти в наступ і зупинити наступ військ РФ.

Каволі зазначив, що Україні потрібні ракети більшої дальності, щоб її війська могли завдавати ударів по російських позиціях з більшої відстані, наражаючи на ризик штаб і тилові лінії постачання, що допомогло б вивести з ладу російську військову машину всередині України.

Каволі також заявив, що США та їхні союзники повинні відправити Україні саму передову зброю, з якою вони можуть розлучитися.
Це включало сучасні літаки, безпілотники та ракети з дальністю понад 100 кілометрів. На думку генерала, ця зброя допоможе Києву краще відбивати атаки Москви.

Між тим колишній спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі також закликала надати Україні винищувачі F-16.

Виступаючи на Мюнхенській безпековій конференції, Пелосі зазначила, що протягом 2022 року американські законодавці послідовно працювали над виконанням запитів України щодо надання військової підтримки.

Зараз ми хочемо досягти передачі F-16. Я повністю це підтримую і сподіваюся, що це буде реалізовано, - зазначила Пелосі.

Вона наголосила, що рішення ще не ухвалене, проте передача винищувачів є першорядним завданням.

Пелосі висловилася також на користь того, щоби розпочати навчання українських льотчиків використанню F-16 "вже зараз, бо це займе деякий час".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?