Google Street View допоміг знайти боса сицилійської мафії
Категорія
Світ
Дата публікації

Google Street View допоміг знайти боса сицилійської мафії

Google Street View допоміг знайти боса сицилійської мафії
Джерело:  online.ua

У грудні 2021 року, боса італійської мафії, який десятиліттями переховувався від поліції, заарештували після того, як його помітили на Google Maps.

Джерело: BBC

Google Street View допоміг арештувати італійського мафіозі

61-річного Джоаккіно Гамміно знайшли в Галапагарі, Іспанія, де він жив під ім'ям Мануель. Він був членом сицилійської мафіозної групи, відомої як Стідда, і був одним із найбільш розшукуваних гангстерів Італії.

За словами слідчих, знімок Google Street View, на якому зображений чоловік, схожий на Гамміно, що стоїть перед продуктовим магазином, був ключовим для відстеження втікача.

Фото - Скрішот з Google Maps

В Італії чоловіка звинувачують у вбивстві людини, яку той сплутав з членом ворожого мафіозного клану "Коза Ностра", у 1989 році. У 1998 році Гамміно втік до Барселони, проте його екстрадували назад до Італії.

Гамміно втік з римської в'язниці в 2002 році. Невідомо, як саме йому вдалося це зробити, проте поліція більше не могла його знайти. У 2014 році Європол видав ордер на арешт Гамміно.

Сицилійська поліція вважала, що Гамміно перебуває в Іспанії, але саме фотографія, на якій він розмовляє з чоловіком біля овочевої крамниці Ель-Уерто-де-Ману, викликала негайне відновлення розслідування.

Арешт мафіозі

Його особу підтвердили, коли поліція знайшла у Facebook сторінку зараз закритого ресторану Cocina de Manu, який знаходився неподалік. У ньому були опубліковані фотографії Гамміно в одязі шеф-кухаря, і його впізнали за шрамом на підборідді.

У меню ресторану були страви сицилійської кухні.

Його заарештували 17 грудня 2021 року, але ЗМІ оприлюднили деталі лише зараз. За даними очевидчів, під час арешту колишній мафіозний бос вигукнув: Як ви мене знайшли? Я десять років не телефонував сім’ї". Чоловікові загрожує довічне ув'язнення.

Гамміно перебуває під вартою в Іспанії,а італійська поліція сподівається повернути його до Італії до кінця лютого, повідомив Нікола Альтьєро, заступник директора італійського підрозділу поліції по боротьбі з мафією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?