Суд відправив за ґрати 70 мафіозі «Ндрангети»
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд відправив за ґрати 70 мафіозі «Ндрангети»

Суд відправив за ґрати 70 мафіозі «Ндрангети»
Джерело:  online.ua

В Італії винесли перші вироки в справі проти представників мафіозного угруповання «Ндрангета», заснованого ще 1897 року. Перед судом постали 355 мафіозі та їх посібників, яких вдалось затримати позаминулого року тому під час спільної операції поліцейських Італії, Німеччини, Швейцарії та Болгарії. Основними пунктами обвинувачення є низка вбивств, замахів, торгівля людьми, сприяння обігу наркотиків та зброї, інше.

Джерело:  Deutsche Welle, Was

Процес розпочався на початку року у Ламеція-Терме, де з цього приводу звели спеціальний комплекс. На вчорашньому засіданні розглядали 91 справу, при цьому 21 підозрюваного виправдали. Іншим світять тюремні терміни, декому - максимальний 20-річний строк за гратами.

Серед тих, кого суд вирішив покарати максималкою - 62-річний Паскуале Галлоне, права рука боса Луїджі Манкузо, а також мафіозі Грегоріо Нігліа, який засуджений за вимагання та закупівлю зброї. Термін отримав і Манкузо на прізвисько «Дядя». На момент винесення вироку він уже провів у вʼязниці 20 років.

Не зважаючи на те, що «Ндрангети» не настільки впливова, як сицилійська «Коза Ностра» та неаполітанська «Каморра», влада, все ж, сподівається, що процес стане показовим і доведе, що незаконні діяння мають свої наслідки.

Засновники Коза Ностри, Каморри та Ндрангети. Омерта, як мафіозний кодекс честі

Слідуючи іншим бандитським угрупованням з історією, Ндрангета неабияку увагу приділяє церемоніальності. Ритуали ініціації, легенди, вічні клятви – незмінна складова створеного ними самими ореолу. Бойовики часто повторюють історію легенди про трьох братів-лицарів Оссо, Мастроссо і Карканьоссо, які жорстоко вбили кривдника своєї сестри.

Відбуваючи 30-річний термін, месники розробили омерту – мафіозний кодекс честі. Після виходу на свободу лицарі нібито заснували три гілки італійської мафії: Оссо – сицилійську коза ностру, Мастроссо – ндрангету, Карканьоссо – неаполітанську каморру.

Підгрунтям для існування Ндрангети є ндріна. Це група з родинними зв’язками, яка між собою пов’язана не лише принципом крові, але й клятвою мовчання. Головою ндріни зазвичай призначають найстаршого і найшанованішого в роду чоловіка, але у випадку його потрапляння у тюрму або смерті, функції на себе може поребрати його дружина. Цікаво, що один з найкривавіших періодів всередині ндрангети фіксували наприкінці 1980-х, тодішні міжусобиці забрали життя 530 її представників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?