СБУ пояснила раптові обшуки в Центренерго справою про розтрату 225 млн
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ пояснила раптові обшуки в Центренерго справою про розтрату 225 млн

СБУ пояснила раптові обшуки в Центренерго справою про розтрату 225 млн
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України провела обшуки в київському офісі компанії “Укренерго” через кримінальну справу про розтрату майна на мільйони гривень.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За оприлюдненими даними, спецслужба викрила компанію на продажі електроенергії за цінами, які на 20-30% були нижчими за вартість виробництва ресурсу.

Йдеться про продаж з боку державного підприємства енергії на різних сегментах ринку.

“Служба безпеки України проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом продажу ПрАТ "Центренерго" на різних сегментах ринку електроенергії, вироблюваної цим державним підприємством, за цінами, які на 20-30% нижчі за собівартість її виробництва. На думку слідчих, це призвело до збитків і розтрати майна ПрАТ на суму майже 225 млн грн”, - констатували в СБУ.

Водночас силовики СБУ організували обшуки у фігурантом згаданого кримінального провадження. У той самий день, 22 квітня у них вилучили електронні носії інформації та документи.

Слідчі дії у справі продовжуються.

Обшуки в “Центренерго”

Перші відомості щодо інциденту в Києві з’явилися в мережі напередодні пізно ввечері. Зокрема, про обшуки в бізнес-центрі “Міленіум” проінформував журналіст Михайло Ткач.

Він звернув увагу, що офіс підприємства знаходиться у закладі, де також розташований офіс олігарха Ігоря Коломойського.

“Бізнес-центр де розташовується офіс Ігоря Коломойського зараз. Співробітники СБУ. Обшуки тривають з 20:30 і за попередньою інформацією триватимуть ще півтори години.

Коломойський в коментарі телефоном повідомив що він не отримував ніяких офіційних звернень від правоохоронців. Причин обшуків поки не знає. Перебуває в Дніпрі. Офіційного офісу в БЦ Міленіум не має. Дивиться кіно”, - стверджує він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?