СБУ заявила про арешт яхти Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ заявила про арешт яхти Медведчука

СБУ заявила про арешт яхти Медведчука
Джерело:  online.ua

Суд своїм рішенням наклав арешт на одне з приватних суден, яке за документами Служби безпеки, належить проросійському олігарху Віктору Медведчуку, пов’язаному особисто з Володимиром Путіним.

Джерело: СБУ

За даними спецслужби, відповідне рішення ухвалили на рівні Херсонського міського суду у п’ятницю, 9 квітня.

“Зокрема, слідчі СБ України задокументували неодноразове порушення законодавства екіпажем приватного судна «ROMANCE 1» (порт приписки – Херсон). У тому числі мова йде про заходи у порти тимчасово анексованого Криму. Тож в рамках даного кримінального провадження досліджуються обставини неодноразового порушення екіпажем порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї”, - пояснили силовики.

В цілому з боку слідчих було зареєстровано десятки фактів заходження у порти й термінали окупованого Криму суднами-порушниками.

В СБУ уточнили, що досудове розслідування проводять відповідно до наступних підозр:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);

  • ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України);

  • ч. 1, 2, 3 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї);

  • ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.

Документування протиправної діяльності проводилось слідчим управлінням ГУ Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим під процесуальним керівництвом прокуратури Криму

Також силовики нагадали про введення потужних санкцій проти юридичних та фізичних осіб. Рішення ухвалили представники Ради національної безпеки та оборони, а пропозиції внесли саме СБУ.

“Серед них – молдовська авіакомпанія JET4U S.R.L. та португальська JET4U LDA, які здійснювали польоти до Російської Федерації та на тимчасово окуповані території України з порушенням чинного законодавства”, - додали у відомстві.

Санкції проти Медведчука

Першими на себе прийняли удар медіаактиви проросійського олігарха. Три телеканали тривалий час номінально належали нардепу Тарасу Козаку, який наближений до політика.

РНБО ввела проти нього санкції та заблокувала згадані канали. Пізніше нові рестрикції ввели безпосередньо проти Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки інших осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?