СБУ оголосила про масштабні навчання по всій Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оголосила про масштабні навчання по всій Україні

СБУ оголосила про масштабні навчання по всій Україні
Джерело:  online.ua

Силовики СБУ проведуть навчання во всіх областях України на тлі загострення у протистоянні з РФ.

Джерело: пресслужба СБУ

За даними спецслужби, навчання стануть багатоетапними та антитерористичними за напрямком. У центрі уваги буде захист кордонів та об’єк5тів стратегічного значення.

“Метою проведення заходів є удосконалення міжвідомчої взаємодії з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам. В ході тренувань під посиленим захистом перебувають об’єкти критичної інфраструктури, у тому числі енергетичної і транспортної системи”, - уточнили в СБУ.

Учасникам навчань стануть регіональні сили СБУ, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Збройних сил, Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Також долучатимуться органи виконавчої влади та місцевого самоврядування.

“Тренувальні заходи проводяться в умовах максимально наближених до реальних та з неухильним дотриманням прав і свобод громадян. Під час навчань в окремих районах можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо”, - додали у спецслужбі.

Силовики звернулися до населення із закликом про розуміння щодо згаданих вище заходів.

Також відомство нагадало про виявлення осіб, які “виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей”; чи транспорту з безпілотниками неподалік від військових чи особливих об’єктів критичної інфраструктури; або ж знаходження підозрілих предметів і засобів ураження; отримання інформації про ймовірні теракти.

СБУ закликає населення інформувати спецслужбу у наведених вище випадках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?