США оцінили ймовірність нового вторгнення Росії в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США оцінили ймовірність нового вторгнення Росії в Україну

США оцінили ймовірність нового вторгнення Росії в Україну
Джерело:  online.ua

У командуванні силами США в Європі виступили зі свіжою оцінкою щодо реальності нового російського вторгнення на територію України.

Джерело: Reuters

За словами генерала Теда Волтерса — командувача військами США та об’єднаними силами НАТО в Європі, ризики вторгнення найближчими тижнями становлять від низького до середнього.

Він також додав, що американська сторона відзначила певну тенденцію до зниження реальної ймовірності.
Офіцер напередодні брав участь у тематичних безпекових слуханнях у Палаті представників Конгресу США.

Один з конгресменів поставив йому питання щодо ймовірності російського вторгнення в Україну найближчими тижнями.

“Коливається від низької до середньої”, - наголосив Волтерс, однак без уточнення жодних даних.

Інший конгресмен уточнив, чи передбачені зміни цієї загрози у майбутньому. На це генерал відповів тезою про залежність ризиків від обставин. У разі незмінності чинного розвитку подій, загроза буде знижуватися з часом.

“Я вважаю, що за тенденцією, яку я спостерігаю прямо зараз, ймовірність події почне зменшуватися”, - резюмував командувач європейського корпусу США.

Росія перекидає війська

Біля українських кордонів з березня російський агресор систематично збирає свою армійську силу. У Кремлі одночасно раніше заявляли про “мирне” пересування військовослужбовців виключно територією РФ заради навчань та необхідність відбиття загрози з боку України та союзників НАТО.

Згідно з висновками Офісу президента України, наразі у прикордонних районах Росії та окупованому Криму сконцентрувала десятки тисяч солдатів з різноманітним озброєнням.

У цивілізованому світі на це звернули увагу ще на початку весни. Сполучені Штати, союзники НАТО та держави Євросоюзу вимагали від Кремля припинити брязкання зброєю та ескалацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?