СБУ ліквідувала фейкову "міськраду" в Хмельницькому, що співпрацювала з Шарієм
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ ліквідувала фейкову "міськраду" в Хмельницькому, що співпрацювала з Шарієм

СБУ ліквідувала фейкову "міськраду" в Хмельницькому, що співпрацювала з Шарієм
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки України звітували про етапи слідства щодо осіб, які влаштували фейкову “Хмельницьку міську раду” та оголосили себе “депутатами”.

Джерело: пресслужба СБУ

За оприлюдненими даними, у порушників наразі провели серію обшуків, а діяли вони за вказівкою іноземних кураторів.

“Матеріали досудового розслідування дають підстави стверджувати, що діяльність псевдодепутатів координували спецслужби РФ. Вони також активно співпрацювали з проросійським пропагандистом Анатолієм Шарієм, якому СБУ повідомила про підозру у державній зраді”, - наголосили у спецслужбі.

Наразі слідчі органів безпеки розпочали перевірку щодо причетності підозрюваних до спроби захоплення державної влади та повалення конституційного законного порядку.

Також в СБУ розкрили підсумки згаданої серії обшуків у “представників” протизаконних “органів місцевого самоврядування і державної влади “Республіки Україна” й “територіальної громади міста Хмельницький”.

Правоохоронці знайшли:

  • статути позазаконних угрупувань;

  • печатки;

  • бланки;

  • протоколи засідань;

  • різноманітні документи (розпорядження, посвідчення, листування);

  • агітаційні матеріали;

“Також вилучено картки платіжних систем РФ, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та інші матеріали, які будуть долучені до матеріалів справи. Триває досудове слідство за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України”, - заявили в СБУ.

Де знаходиться "блогер" Анатолій Шарій

Сам Шарій, як відомо, знаходиться у розшуку на території України. Його звинуватили у державній зраді, однак пропагандист вже з 2012 року знаходиться на території країн Євросоюзу.

Згідно з неофіційними даними, так званий блогер, що співпрацює з російськими спецслужбами та олігархами, мешкає в Іспанії на власній віллі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?