В ЄС провели міжнародну операцію проти найпотужнішого клану мафії
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС провели міжнародну операцію проти найпотужнішого клану мафії

В ЄС провели міжнародну операцію проти найпотужнішого клану мафії
Джерело:  online.ua

Італійська та німецька влада провели спільну операцію проти надзвичайно впливового мафіозного клану Ндрангета — за підсумками відповідного розслідування затримали 31 фігуранта.

Джерело: Associated Press

Згідно з оприлюдненими подробицями, затриманих підозрюють в участі у злочинних схемах з поширення наркотиків, ухиленні від податків та інших інцидентах.

Для проведення операції залучили понад 800 представників поліції та податкових структур з Італії та Німеччини.

“Експерти з обох країн сформували спільну команду для розслідування справи. Вона ускладнювалася через зашифровані телефонні системи, які підозрювані використовували для зв'язку”, - звернули увагу медіа.

За словами Федеріко Каф'єро де Рахо — італійського прокурора з боротьби проти мафії, розслідування в Турині підтвердило вторгнення Ндрангети глибоко в легітимну економіку.

Як передбачається слідством, підозрювані відмивали прибуток від торгівлі кокаїном завдяки підставним підприємствам. До них належать ресторани, сервіси з продажу автомобілів, компанії з імпорту та експорту їжі.

Своєю чергою німецький прокурор Йоганнес-Георг Рот з Констанцу уточнив, що правоохоронні органи зафіксували надзвичайне за своїми масштабами ухилення від сплати податків з боку італійських піцерій та ресторанів на території всій ФРН.

Ресторатори розробили спеціальну бізнес-модель, за якою проводиться імпорт італійських харчових продуктів та ухилення від сплати податків за свою діяльність безпосередньо на німецькій території.

У спільній заяві Європолу та Євроюсту говориться, що у підозрюваних під час затримання та обшуків виявили й вилучили сотні тисяч євро, вогнепальну різноманітну зброю, кокаїн, два розкішних автомобілі та певну кількість коштовностей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?