Google суттєво ускладнить авторизацію для мільйонів користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

Google суттєво ускладнить авторизацію для мільйонів користувачів

Google суттєво ускладнить авторизацію для мільйонів користувачів
Джерело:  online.ua

У травні Google оголосив про плани включити двоетапну перевірку за замовчуванням, щоб забезпечити більшу безпеку для багатьох облікових записів. Зараз жовтень, місяць, який в США ще 5 років тому оголосили місяцем знань з кібербезпеки, і Google вирішив нарешті здійснити цей свій план.

Джерело: Techvair

В даний час Google автоматично включає двоетапну перевірку для акаунтів, для яких налаштована резервна адреса електронної пошти або номер телефону.

До кінця 2021 року Google включить вищезгадану двоетапну перевірку для ще 150 мільйонів облікових записів. Крім того, Google зобов'яже зробити це для своїх акаунтів 2 мільйони авторів блогів на YouTube.

"Ми розуміємо, що поточні методи двофакторної аутентифікації підходять не всім користувачам, тому наша команда працює над технологіями, щоб вхід в обліковий запис не був пов'язаний з необхідністю запам'ятовування паролів, але рівень безпеки залишився колишнім" - заявили в компанії.

Також наголошується, що за допомогою повідомлень Google, процес входу в систему повинен бути плавним і простим: просто потрібно натиснути на повідомлення на телефоні, щоб підтвердити свою особу.

Збій в роботі Facebook та Instagram в усьому світі

Нагадаємо, в понеділок, 4 жовтня, в роботі популярних соціальних мереж Facebook і Instagram стався масштабний збій. При спробі зайти на сайт Facebook можна було побачити тільки повідомлення «немає зв’язку з сайтом», при оновленні сторінки з’являлося повідомлення «щось пішло не так, ми працюємо над цим і виправимо якомога швидше». У мобільній версії програми не відбувалося оновлення стрічки новин протягом 7 годин. Такі ж проблеми були і з Instagram.

Тільки за день, коли соцмережа перестала працювати, капітал її творця Марка Цукерберга зменшився на 5,9 мільярда доларів до 117 мільярдів доларів. Незвично довге відключення платформи Instagram і WhatsApp стало помилкою, яка, ймовірно, коштувала компанії десятків мільйонів доларів доходу. В останньому кварталі стратегія компанії приносила близько 330 мільйонів доларів в день продажів.

Читайте також:

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

  • ЄС оштрафував WhatsApp на рекордну суму — відома причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?