ЄС оштрафував WhatsApp на рекордну суму — відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

ЄС оштрафував WhatsApp на рекордну суму — відома причина

ЄС оштрафував WhatsApp на рекордну суму — відома причина
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу оштрафувала популярний месенджер для смартфонів WhatsApp, який належить Facebook, на рекордні 267 мільйонів доларів за порушення правил конфіденційності даних в межах ЄС.

Джерело: CNBC

WhatsApp оштрафували на рекордну суму

Американські журналісти звертають увагу на те, що це рішення ухвалила Служба з захисту даних Ірландії. За словами представників відомства, WhatsApp не на належному рівні інформує жителів Євросоюзу щодо того, як месенджер використовує особисті дані своїх користувачів та як ділиться ними з Facebook.

"Крім штрафу WhatsApp, який використовують понад 2 мільярди людей у всьому світі, зобов'язали налаштувати свою політику конфіденційності та способи взаємодії з користувачами відповідно до європейського законодавства у цій сфері. Тож, цілком ймовірно, що месенджеру доведеться розширити свої стандарти. З іншої сторони, деякі користувачі та компанії скаржилися на те, що політика конфіденційності WhatsApp занадто довга та складна", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, штраф WhatsApp у розмірі 267 мільйонів доларів – це найбільше покарання, яке ірландський регулятор застосував за порушення Загального регламенту захисту даних. Варто звернути увагу на те, що цей документ відстоює право жителів ЄС та єврозони на персональну інформацію.

Як на штраф відреагувало керівництво WhatsApp

Представники компанії наголосили, що не згодні з рішенням європейського регулятора й навіть планують його оскаржити. За їхніми словами, WhatsApp прагне надавати безпечні та конфіденційні послуги. Щодо надання доступу до даних користувачів Facebook, то WhatsApp ділиться з техгігантом:

  • номерами телефонів,

  • даними транзакцій,

  • діловою взаємодією,

  • інформацією про мобільні пристрої,

  • IP-адресами та іншою інформацією.

Представники компанії продовжують запевняти, що Facebook не має доступу до особистих розмов, даних про місцеперебування або журналів викликів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?