Google святкує 23-річчя — найцікавіші факти про компанію
Категорія
Технології
Дата публікації

Google святкує 23-річчя — найцікавіші факти про компанію

Google святкує 23-річчя — найцікавіші факти про компанію
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що пошуковик Google регулярно випускає вітальні дудли до днів народження різних вчених та інших видатних людей. Не забуває він й про важливі визначні події, міжнародні та національні свята, а також дні народження власних користувачів. Проте 27 вересня компанія Google присвятила яскравий дудл винятково собі, оскільки саме сьогодні вона святкує 23-річчя.

Джерело: Google

Google святкує свій день народження

27 вересня вважають днем народження компанії Google Inc - сьогодні їй виповнюється 23 роки.

Історія легендарної корпорації розпочалася після випадкової зустрічі двох вчених-комп'ютерників, яка змінила хід розвитку інтернету та життя мільярдів людей.

"У 1997 році Сергій Брін, аспірант Стенфордського університету, мав показати Ларрі Пейджу кампус. Для Бріна це було випадкове призначення простого обов'язку. Для Пейджа – один з етапів вибору навчального закладу для аспірантури.Наступного року ці двоє – нині відомі як співзасновники Google – разом створювали пошукову систему у своїх кімнатах у гуртожитку та розробляли перший її прототип", - йдеться в повідомленні.

Сергій Брін (фото - flickr)

Уже у 1998 році офіційно народилася компанія Google Inc. Варто звернути увагу на те, що команда корпорації щодня аналізує мільярди пошукових запитів на понад 150 мовах по всьому світу.

Ларрі Пейдж (фото - flickr)

Не можна також не згадати про те, що до 2005 року Google святкував день народження 7 вересня, а потім неочікувано для всіх вирішив змінити дату, оскільки керівництво компанії хотіло, щоб вона співпадала з датою оголошення рекордної кількості сторінок, проіндексованих пошуковою системою".

Як відомо, Google робить все можливо, щоб невпинно розвиватися і залишатися корисним для своїх відданих користувачів. Головна мета компанії – зробити інформацію доступною для всіх.

"Що ж, із 23 днем народження, Google!", - вітає себе та увесь світ легендарна компанія.

Google святкує свій день народження (Фото - Google)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?