Джефф Безос полетить у космос на власному кораблі
Категорія
Технології
Дата публікації

Джефф Безос полетить у космос на власному кораблі

Джефф Безос полетить у космос на власному кораблі
Джерело:  online.ua

Засновник торговельної корпорації Amazon та один з найзаможніших людей світу Джефф Безос підтвердив наміри особисто здійснити політ у космос вже найближчим часом.

Джерело: Instagram

За оприлюдненими деталями, бізнесмен скористається кораблем New Shepard, який розробила заснована ним компанія Blue Origin. Напарником у цій космічній місії Безос обрав свого брата Марка.

“Від тоді, як мені виповнилося п’ять років, я мріяв про подорож у космос. 20 липня я відправляюся у цю подорож зі своїм братом. Найвеличніша подорож, з моїм найкращим другом”, - написав він в Instagram.

Відомо, Що 20 липня фахівці Blue Origin проведуть перший суборбітальний оглядовий запуск корабля New Shepard, на борту якого знаходитимуться космічні туристи.

В цілому кількість пасажирів може сягати шести. Передбачається, що ці перші космічні туристи американської компанії піднімуться на висоту до 100 кілометрів. В цілому політ триватиме близько 11 хвилин.

Наразі невідомо, яку саме ціну в компанії проситимуть за місце на борту корабля. Одне з місць на першому рейсі New Shepard станом на початок червня розігрують на онлайн-аукціоні, його вже готові купити за 2,8 мільйона доларів США.

Джефф Безос здійснюватиме політ у космос вже поза статусом генерального директора Amazon. Він планує залишити відповідну посаду вже 5 липня, прямо в день 27-річчя з моменту заснування компанії.

Посаду гендиректора після відставки Безоса обійматиме Енді Джессі, він наразі керує підрозділом хмарних обчислень корпорації.

Безос і космос

Американський мільярдер і тривалий час людина світу №1 за рівнем статків оголосив про початок власної космічної комерційної гонитви ще до 2020 року. Він презентував перші розробки Blue Origin, яка в майбутньому передбачає не тільки відправити людину в космос, але й організувати ексклюзивну місію до місяця.

Фактично таким чином компанії Безоса займатимуть потужне місце в комерційній і недержавній космічній галузі, яка почала активно розвиватися завдяки SpaceX Ілона Маска - наразі саме вона найзначніший гравець на полі дослідження космосу й транспортації вантажів на орбіту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?