Найбільші IТ-гіганти на трильйон доларів збільшили прибутки на тлі пандемії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбільші IТ-гіганти на трильйон доларів збільшили прибутки на тлі пандемії

Найбільші IТ-гіганти на трильйон доларів збільшили прибутки на тлі пандемії
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса загнала в економічну кризу весь світ, але позитивно відбилася на доходах великих компаній, дохід яких рекордно збільшився завдяки карантинним обмеженням. Зокрема, п'ять найбільших IТ-гігантів - Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet і Facebook - продемонстрували стрімке зростання в 2020 році. Їх сукупний дохід виріс на 1,1 трлн доларів, а загальна ринкова капіталізація гігантів зросла вдвічі - до 8 трлн доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Компанія Apple збільшила прибуток завдяки зростанню попиту на ноутбуки, планшети та інші пристрої, що виник через перехід мільйонів людей на віддалену роботу. Також збільшенню прибутку посприяли нові моделі iPhone, продажі яких складають значну частину річного прибутку компанії.

Продажі продукції компанії Microsoft також зросли через цю же причину. У міру того, як люди переходили на віддалену роботу, а діти на дистанційне навчання, спостерігалося підвищення попиту на ігрові приставки Xbox, ноутбуки Surface і хмарні сервіси. Газета відзначає, що попит на інструменти Microsoft для спільної роботи і текстових чатів зріс в три рази.

Amazon підвищила доход завдяки онлайн-торгівлі. У 2020 році виручка компанії збільшилася на 38% і досягла 386 млрд доларів, оскільки покупки доводилося здійснювати онлайн навіть тим, хто не є шанувальником дистанційного шопінгу.

Google, власником якого є компанія Alphabet, в 2020 році опинився в плюсі, оскільки більше людей стали витрачати гроші в інтернеті. Пандемією скористалася і компанія Facebook - були введені нові функції, наприклад покупки в Instagram, що дозволило отримати вигоду від буму інтернет-продажів поки майже весь світ був закритий на карантин.

Важливо відзначити, що на тлі пандемії всі найбагатші люди планети продовжують заробляти гроші - за карантинний період вони збільшили свої статки на сотні мільярдів доларів. У списку розбагатілих Марк Цукерберг, Джефф Безос, Білл Гейтс, Ілон Маск, Уоррен Баффет. За оцінками Forbes, сумарні статки 25 найбагатших людей світу зараз становить близько 1,5 трильйона доларів, а це приблизно 16% від загальних статків всіх мільярдерів у світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск став найбагатшою людиною на планеті. Його статки збільшилися ще на 25 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?