Google вже працює над Android 13. Перші деталі про ОС Tiramisu
Категорія
Технології
Дата публікації

Google вже працює над Android 13. Перші деталі про ОС Tiramisu

Google вже працює над Android 13. Перші деталі про ОС Tiramisu
Джерело:  online.ua

У той час як попередня, дванадцята версія Android, яку представили лише в жовтні 2021 року, ще не набрала оборотів у розповсюдженні світом, Google розпочав розробки Android 13. Ця операційна система має кодове ім'я Tiramisu і внесе зміни в пуш-повідомляння від застосунків і не лише. 

Джерело: XDA Developers

Ще одним нововведенням стане новий механізм управління енергоспоживанням TARE. Він передбачатиме присвоєння кожному з додатків певного рангу. З цим рангом безпосередньо буде пов'язана можливість витрачати енергію акумулятора пристрою. Абревіатура розшифровується як the Android Resource Economy.

Джерело видання з близьким доступом до даних про невипущену версію зазначає, що вона також вимагатиме дозволів на надсилання пуш-повідомлень. Наразі у фактично всіх додатків є можливість надсилати сповіщення за стандартними налаштуваннями. З 13 з'явиться версії можливість відключити їх і кожен застосунок запитуватиме дозвіл при першому запуску.

Користувачі зможуть вибирати, чи хочуть вони дозволити додатку надсилати сповіщення на їхній пристрій так само, як вони вирішують надавати інші дозволи під час виконання, як-от місцезнаходження і доступ до камери.

Налаштування мови для окремих додатків

Однією з важливих змін називають також можливість  налаштування мови для окремих додатків. Поки що переклад у  програмах підлаштовується під мову, яку обрав користувач для всієї ОС. Розробники 13-ї версії Android вбудують можливість обирати мову в налаштуваннях пристрою.

Це означає, що ви матимете змогу , наприклад, встановити українську мову операційної системи, а для окремих додатків обрати англійську, якщо у вас є така потреба.

Дата анонсу нової ОС наразі залишається в таємниці. Але в медіа доволі часто припускають, що це може статися навесні 2022 року  а реліз варто чекати восени, за традицією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?