У Гостомеля з'явилось місто-побратим у Чехії
Категорія
Україна
Дата публікації

У Гостомеля з'явилось місто-побратим у Чехії

У Гостомеля з'явилось місто-побратим у Чехії
Джерело:  online.ua

Гостомель став містом-побратимом чеського міста Прага-Репоріє. Начальник Гостомельської СВА Сергій Борисюк підписав меморандум про співпрацю зі старостою міського району Прага-Репоріє Павлом Новотним.

Чеські побратими допомагатимуть Гостомельській громаді у відновленні та відбудові територій, які постраждали внаслідок військових дій РФ, за сприяння члена представництва акціонерної спільноти T. Work Business Global, засновника та директора Yellow Future Петра Кучери, засновника благодійного фонду "Говор Хелп" Дмитра Говоренка та громадського діяча й військовослужбовця Руслана Агасанова.

Джерело: Фейсбук-сторінка Дмитра Говоренка

Гостомель та Прага-Репоріє стали містами-побратимами

Процес підписання історичного документа щодо присвоєння Гостомелю нового статусу відбувся 28 лютого у Київській області, безпосередньо у Гостомелі.

Очільник Гостомельської військової адміністрації Сергій Борисюк підписав меморандум про співпрацю з містом Прага-Репоріє.

Сьогодні ми підписали важливий документ для України, а саме для Гостомеля. Тепер Гостомель являється містом-побратимом з Прагою-Репоріє!!! Яке місто наступне??? — цікавиться в українців Дмитро Говоренко.

За словами представників, пресслужби Гостомельської ВА, тепер чеські друзі будуть активно допомагати Гостомельській громаді у відновленні та відбудові територій, які постраждали в результаті агресії армії Російської Федерації.

Окрім того, зазначається, що глава Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Борисюк подякував місту Прага-Репоріє за співпрацю та запросив його старосту відвідати населені пункти громади, в який наразі тривають активні роботи з відбудови.

Що важливо знати про місто-герой Гостомель

Гостомель — це місто в Бучанському районі Київської області України, центр Гостомельської селищної громади.

24 лютого 2022 року, на тлі повномасштабного вторгнення, армія РФ почала атакувати аеродром в Гостомелі.

Під час боїв за Гостомельський аеродром українським воїнам вдалося збити 3 гелікоптери із 34, проте війська РФ встигли висадити десант, після чого почався бій.

Ввечері цього ж дня з'явилася інформація про захоплення Гостомеля росіянами. Однак українським захисникам вдалося застосувати артилерію та авіацію й почати зачистку аеропорту від окупантів.

Десант розбігся по полях та лісах. Вже о 18:02 глава держави Володимир Зеленський повідомив про те, що десант заблоковано і дано наказ на знищення.

26 лютого 2022 року ЗСУ вдалося відбити Гостомель.

6 березня 2022 року Указом Президента України з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України, місту присвоєно почесну відзнаку "Місто-герой України".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?