Готував для ФСБ план терактів. Ексглаву поліції Вінниччини звинувачують у держзраді
Категорія
Україна
Дата публікації

Готував для ФСБ план терактів. Ексглаву поліції Вінниччини звинувачують у держзраді

Готував для ФСБ план терактів. Ексглаву поліції Вінниччини звинувачують у держзраді
Джерело:  online.ua

Служба безпеки встановила розробку колишнім очільником Нацполіції Вінничини плану щодо проведення диверсійної роботи на території України.

Джерело: Служба безпеки України

План терактів проти мирних жителів

Служба безпеки заявила, що зібрала беззаперечні докази щодо причетності колишнього голови Національної поліції Вінницької області у допомозі російським спецслужбам проводити розвідувально-підривну діяльність проти України.

Очільник Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Антон Шевцов ще з 2016 року перебуває у тимчасово окупованому Севастополі та отримав громадянство РФ.

СБУ повідомляє, що підозрюваний надавав іншому обвинуваченому в держзраді екснардепу Володимиру Сівковичу "рекомендації" щодо розхитування внутрішньополітичної обстановки в Україні.

Повідомляється, Шевцов особисто розробив для ФСБ "План щодо проведення диверсійної роботи на території України".

Куратором цього плану виявився співробітник ФСБ Косенко М. Ю.

Як встановила СБУ, "план" передбачав проведення агресором серії вибухів на об’єктах цивільної інфраструктури в різних регіонах України.

За планами спецслужб, після терактів мали відбутись показові затримання нібито винних та публічно пролунати сфабриковані звинувачення у їх причетності до руху опору.

Усе це планували транслювати через основні підконтрольні Кремлю Телеграм-канали.

За словами СБУ, Москва планувала таким чином дискредитувати Україну на міжнародній арені та спробувати виправдати окупацію.

Інші злочинні плани агента Шевцова

Шевцов також розробив проєкт нібито з пошуку українських військовополонених з метою вербування родичів українських військових та дискредитації української влади.

Його було затверджено куратором з ФСБ Косенком М. Ю. та його керівництвом.

Крім того, СБУ повідомляє, що Шевцов надавав кураторам з ФСБ інформацію про колишніх українських правоохоронців, яких пропонував залучати до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Повідомляється також про збір Шевцовим даних щодо обсягів та шляхів надходження в Україну міжнародної військової допомоги.

Встановлено, що зробити це він планував сформувавши мережу "інформаторів" з різних регіонів України. Серед «кандидатів» розглядав колишніх працівників "міліції", яких у 2014 році.

Наразі співробітники СБУ повідомили про задокументування його злочинів та встановили коло причетних осіб.

Служба безпеки заявила, що на основі доказів російському агенту повідомили про підозру у державній зраді.

Наразі тривають СБУ вживає заходів для притягнення винних до відповідальності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?