Гра в дипломата. Опальний Суровікін опинився з делегацією РФ у Алжирі
Категорія
Світ
Дата публікації

Гра в дипломата. Опальний Суровікін опинився з делегацією РФ у Алжирі

Гра в дипломата. Опальний Суровікін опинився з делегацією РФ у Алжирі
Джерело:  online.ua

Опального генерала Сергія Суровікіна помітили з делегацією Міністерства оборони РФ у Алжирі.

Джерело: росЗМІ

Генерал Суровікін "засвітився" у Алжирі

Колишній командувач Повітряно-космічними силами (ПКС) Росії Сергій Суровікін, звільнений через зв'язок з ЧВК Вагнер, приїхав в Алжир разом із делегацією Міністерства оборони Росії.

Російські ЗМІ пов'язують цю поїздку з тим, що "військово-політичне керівництво країни надає великого значення у здійсненні зовнішньої політики східного спрямування".

Також у виданні "Комерсант" припускають, що Суровікіна можуть призначити на посаду, яка матиме відношення до роботи на східному напрямку.

Відставка Суровікіна: що відомо

11 вересня Суровікіна призначили на нову посаду – він очолив Координаційний комітет з питань протиповітряної оборони при Раді міністрів оборони Співдружності Незалежних Держав.

У жовтні 2022-го – січні 2023 року Суровікін командував об'єднаним угрупованням російських військ в Україні, з 11 січня 2023 року обіймав посаду заступника командувача.

Під час заколоту вагнерівців 23-24 червня 2023 року Суровікін записав відеозвернення до найманців із закликом повернутися в місця дислокації. Після цього він не з'являвся в публічному полі.

22 серпня Володимир Путін звільнив з посади командувача ПКС РФ генерала Сергія Суровікіна, якого, за даними ЗМІ, затримала контррозвідка у зв'язку з заколотом Євгена Пригожина.

Суровікіна відпустили через кілька днів після загибелі 23 серпня в авіатрощі ватажка вагнерівців Євгена Пригожина.

Читайте також:

  • У Держдумі РФ заявили про нову посаду для генерала Суровікіна

  • Російського генерала Суровікіна звільнили з-під варти після загибелі Пригожина — NYT

  • Роспропаганда пророкує опальному Суровікіну "смерть від інфаркту"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?