Російського генерала Суровікіна звільнили з-під варти після загибелі Пригожина — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Російського генерала Суровікіна звільнили з-під варти після загибелі Пригожина — NYT

Російського генерала Суровікіна звільнили з-під варти після загибелі Пригожина — NYT
Джерело:  online.ua

Генерала Сергія Суровікіна, якого затримали після заколоту Євгена Пригожина, звільнили з-під варти. Про це повідомляють два американські посадовці та джерело, близьке до Міноборони РФ.

Джерело: The New York Times

Суровікін вийшов на волю після смерті Пригожина

Генерал Сергій Суровікін зник з поля зору у червні, після того, як ватажок найманців Пригожин і члени групи Вагнера виступили проти російського військового керівництва.

Офіційні особи США зазначили, що Суровікіна звільнили з-під варти, хоча залишається незрозумілим, чи залишаються якісь обмеження на його пересування чи інші обмеження, накладені російською владою.

Генерала Суровікіна звільнили через кілька днів після загибелі Пригожина в авіакатастрофі наприкінці серпня. Про це виданню розповіла особа, наближена до Міноборони Росії.

Суровікін поки зберігає своє звання і технічно все ще є офіцером, але кар'єрних перспектив у нього більше немає, - сказало джерело.

Минулого місяця російські ЗМІ повідомили, що генерала Суровікіна офіційно відсторонили від посади керівника повітряно-космічних сил Росії.

4 вересня так звана журналістка Ксенія Собчак виклала фото Суровікіна. На фото генерал у цивільному одязі, в сонцезахисних окулярах, капелюсі та сорочці на ґудзиках йде по вулиці поруч із дружиною.

Фото: https://t.me/bloodysx

Що відомо про Суровікіна

З жовтня по січень Суровікін командував російською армією в Україні. Під його керівництвом російські війська відступили з Херсона та побудували велику оборонну лінію, відому як «лінія Суровікіна.

Пригожин вихваляв Суровікіна назваючи його легендарною особистістю та найздібнішим командиром російської армії. Вони знали один одного з війни в Сирії, де Суровікін отримав прізвисько «генерал Армагеддон» за свою жорстоку тактику.

У січні Кремль відсторонив від генерала Суровікіна, призначивши начальника Генерального штабу генерала Валерія Герасимова командувачем силами в Україні.

Читайте також:

  • Роспропаганда пророкує опальному Суровікіну "смерть від інфаркту"

  • Російські пропагандисти розкрили ім’я заміни Суровікіна. Він планував удари по містах України

  • Politico дізналося про долю генерала Суровікіна після його арешту в Росії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?