Графологи розкрили одну з найбільших таємниць Apple та Стіва Джобса
Категорія
Технології
Дата публікації

Графологи розкрили одну з найбільших таємниць Apple та Стіва Джобса

Графологи розкрили одну з найбільших таємниць Apple та Стіва Джобса
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що 45 років тому Apple вперше представила комп'ютер Apple-1. На материнській платі кожного екземпляра вручну був написаний серійний номер. Прихильники продукції компанії довго намагалися з'ясувати, хто їх писав, однак Apple тримала це в секреті.

Джерело: 9to5mac

Фахівці змогли розкрити таємницю Apple та Стіва Джобса

Як уже згадувалося раніше, Стів Возняк завжди стверджував, що ці написи залишав не він. Стів Джобс також постійно відхрещувався. Деніел Коттке, який займався складанням і тестуванням деяких плат, виступав зі схожими заявами.

Доволі довго ходили чутки, що серійні номери у форматі 01-00## були додані в магазині Byte, який купив партію перших п'ятдесяти комп'ютерів, однак власник магазину Пол Террелл запевняв, що неправда.

Цю загадку виршив розгадати Ахім Бак, який є куратором проєкту Apple-1 Registry – бази даних, у якій зібрано інформацію про всі відомі екземпляри комп'ютера Apple-1. Останній вилетів до Лос-Анджелеса та взяв з собою два комп'ютери Apple-1 - він вирішив передати їх фірмі PSA, яка займається експертизою почерку.

Представники компанії зазначили, що їм буде потрібен саме фізичний доступ до об'єкта дослідження – світлин виявилося замало, оскільки аналіз включатиме нахил, потік, тиск пера, розмір літер та інші характеристики, деякі з яких неможливо оцінити просто візуально.

Серійний номер на материнській платі комп'ютера Apple-1 (фото - leet.hu)

Фахівці PSA вивчили написи на материнських платах, порівняли особливості написання символів з почерком людей, які могли бути тим чи іншим чином причетні до складання або продажу цих комп'ютерів. Через три місяці досліджень був готовий вердикт: серійні номери на Apple-1 писав особисто Стів Джобс. Як пише джерело, він, ймовірно, просто забув, що робив це, тому й заперечував, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, Стів Джобс вкрай рідко давав автографи, а це означає, що його підпис і почерк наразі є дуже цінними.

Читайте також:

  • Apple оновила iMovie і дозволила регулювати фокус в кінорежимі iPhone 13

  • Microsoft представить щонайменше сім версій Windows 11;

  • Instagram повідомив про серйозні зміни у своїй роботі: цікаві подробиці читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?