Греф і Набіулліна не змогли відмовити Путіна від початку війни з Україною – FT
Категорія
Політика
Дата публікації

Греф і Набіулліна не змогли відмовити Путіна від початку війни з Україною – FT

Греф і Набіулліна не змогли відмовити Путіна від початку війни з Україною – FT
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися про те, що за місяць до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну очільник Сбєрбанку Герман Греф та керівниця Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна намагалися переконати російського диктатора Володимира Путіна, що війна, цілком можливо, спровокує до "катастрофічні наслідки" для економіки РФ. Їм не вдалося переконати президента Росії.

Джерело: Financial Times

Банкіри Греф і Набіулліна не змогли відмовити Путіна від вторгнення в Україну

Згідно з даними реакції видання, Греф та Набіулліна відвідали резиденцію Путіна в Ново-Огарьово під Москвою, щоб проінформувати його про можливі наслідки західних санкцій, ще за місяць до початку війни.

Путін вислухав доповідь Германа Грефа, голови Сбєрбанку, який представив 39-сторінкову презентацію, що попереджала російського президента про катастрофічні наслідки, якщо напруженість навколо України, буде ще більше загострюватися, - розповідають журналісти.

Що важливо розуміти, Греф - близький соратник російського диктатора ще з часів їхньої роботи в мерії Санкт-Петербурга в 1990-х роках.

Окрім того, наголошується, що у нього завжди була репутація найбільш ліберального члена із найближчого оточення очільника Кремля.

Деякі люди з оточення президента РФ боялися, що Путін стоїть на порозі "визнання" так званих "ЛНР"/"ДНР" - вони вважали, що це спровокувало б шалену реакцію міжнародної спільноти.

Ельвіра Набіулліна, голова Центробанку, та інші учасники розділили занепокоєння Грефа і допомогли підготувати презентацію. Але вони дозволили Грефу взяти слово, - розповідають журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?