Греція планує віддати Україні російські ЗРК — Pronews.gr
Категорія
Світ
Дата публікації

Греція планує віддати Україні російські ЗРК — Pronews.gr

Греція планує віддати Україні російські ЗРК — Pronews.gr
Джерело:  online.ua

Згідно з даними іноземних журналістів, уряд Греції нібито ухвалив рішення щодо скасування дії контракту з Росією на обслуговування зенітно-ракетних систем комплексів Тор-М1 та Оса-АКМ, що є на озброєнні армії країни.

Джерело:  Pronews  з посиланням на "надсекретний документ", який просочився через парламент

Греція хоче передати Україні російські ЗРК

В документі, які отримали журналісти, мовиться про те, що офіційні Афіни більше не будуть закупати запчастини та комплектуючі для ЗРК Тор-М1 і Оса-АКМ.

У зв'язку з цим згадані комплекси можуть у найближчому майбутньому зняти з озброєння, адже наявних запчастин вистачить лише на кілька місяців внаслідок їхньої невеликої кількості та відмови уряду виконувати чинний контракт.

Що важливо розуміти, на озброєнні грецької армії і ВПС станом на сьогодні перебуває 21 самохідний ЗРК Тор-М1 та 38 самохідних комплексів Оса-АКМ з максимальною дальністю стрільби 10-12 км.

Окрім того, наголошується, що контракт на подальшу підтримку систем у наступні роки складає понад 102 млн євро.

За словами журналістів, цілком можливо, ці ЗРК передадуть Україні через треті країни, а ухвалене Афінами рішення є "суто політичним".

Не можна також не згадати про те, що український лідер Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс в Афінах підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Греція знайшла ще один спосіб підтримати Україну

Декілька днів тому глава держави Володимир Зеленський заявив про остаточне приєднання Греції до авіаційної коаліції, яка буде навчати українських пілотів польотам на західних винищувачах F-16.

Про це президент повідомив після завершення перемовин із грецьким прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом.

Сьогодні ми маємо важливий результат для авіаційної коаліції: Греція візьме участь у тренуванні наших пілотів на F-16, — підтвердив український лідер ввечері 21 серпня.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?