Грецька поліція розкрила деталі щодо зниклих на Афоні українських паломників
Категорія
Світ
Дата публікації

Грецька поліція розкрила деталі щодо зниклих на Афоні українських паломників

Грецька поліція розкрила деталі щодо зниклих на Афоні українських паломників
Джерело:  online.ua

Зниклих безвісти увечері в п’ятницю на Афоні двох українських паломників знайшла поліція Греції.

Джерело: Ekathimerini.

Співробітники поліції Афонського департаменту знайшли українців біля скиту, що належить монастирю Велика Лавра. Вони були виснаженими, але неушкодженими після двох днів блукання у горах.

Їх перевели в румунський монастир для надання першої допомоги.

Двоє українців розійшлися з шістьма іншими земляками в умовах густого туману, а потім збилися з дороги.

Про їх зникнення повідомили ввечері п’ятницю, 15 жовтня. Негайно було розпочато рятувальну операцію, у якій взяли участь 14 поліціянтів, вісім пожежників, а також ченці, які добре знають місцевість.

Монастирі на Афоні часів Київської Русі

Перший Руський монастир на Афоні був заснований за часів князя Володимира та названий на честь Богородиці Ксилургу. Ним ченці Київської Русі володіли до 1169. До того часу кількість руських мешканців Афона так зросла, що вони звернулись через свого ігумена Лаврентія до Священного Кіноту Святої Гори з проханням надати їм один з Великих афонських монастирів.

Другий монастир на Афоні, де жили українці, був Ставроникита (Никитин Хрест). Заснування цього монастиря припадає на 680 рік за часу царя Костянтина Погоната. Пізніше монастир спорожнів і був занедбаний, але відновлений у XVI ст. патріархом Єремією, який підтримував добрі стосунки з Костянтином Острозьким. Останній не раз надавав кошти монастирям Святої Гори і тому, на його прохання, до цього монастиря приймали українців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?