Український військовий розгорнув в повітрі найбільший прапор України — вражаюче фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Український військовий розгорнув в повітрі найбільший прапор України — вражаюче фото

Український військовий розгорнув в повітрі найбільший прапор України — вражаюче фото
Джерело:  online.ua

Підполковник Військово-морських сил ЗСУ Анатолій Глиненко розгорнув в повітрі найбільший прапор України. Рекорд офіційно зафіксували представники Національного реєстру рекордів України.

Джерело: пресслужба ВМС ЗСУ

Загальна площа прапора, розгорнутого в повітрі, досягла майже 530 квадратних метрів. Його довжина становила 31,81 метра, а ширина - 16,68 метра, а на виготовлення прапора пішло 400 м тканини.

Парашутист Анатолій Глиненко каже, що про рекорд з прапором України мріяв давно. Свій рекорд він присвятив Дню авіації.

Прапори України розгорнули по всьому світу

До Дня Незалежності та Дня державного прапора України сотні синьо-жовтих прапорів розгорнули в багатьох куточках світу. Синьо-жовті прапори вражаючих розмірів замайорили в столицях Європи і по всій Північній Америці, на самому півдні Африки і в стародавньому місті Петра в Йорданії, на узбережжі Затоки і в мексиканській долині Теотіуакан, в стародавньому храмовому комплексі Баальбек в Лівані і у відомому комплексі хмарочосів "Flame Towers "в Азербайджані.

У Греції повітряна куля пронесла державний прапор України над найвищим високогірним озером Пластир, а в Загребі український прапор піднявся на найвищу будівлю як свідчення сили духу і незламності нашого народу.

День державного прапора - офіційне свято України, яке було встановлено на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України. Державний прапор України затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року. Прапор складається з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (угорі) і жовтого (внизу) кольорів, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?