Громадянство України будуть надавати після іспиту з мови та історії
Категорія
Україна
Дата публікації

Громадянство України будуть надавати після іспиту з мови та історії

Громадянство України будуть надавати після іспиту з мови та історії
Джерело:  online.ua

18 жовтня парламент України ухвалив за основу закон щодо надання українського громадянства шляхом складання іспиту з української мови та історії. Про це повідомляє народний депутат України Ярослав Железняк.

Джерело: Телеграм-канал депутата  Ярослава Железняка

Українське громадянство надаватимуть після іспиту з історії та мови

Варто звернути увагу на те, що у першому читанні закон підтримали 309 народних обранців.

Законопроєкт №7606 вводиться як умова прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою.

Законом запроваджується:

  • як умова прийняття до громадянства України знання основ Конституції України та історії України;

  • зобов’язання для вказаних категорій осіб протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України щодо складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою і подання документів про складання таких іспитів.

Варто також нагадати, що цього ж дня, 18 жовтня, Верховна Рада України офіційно визнала Ічкерію тимчасово окупованою Росією, а також засудила геноцид чеченського народу.

Також народні обранці публічно закликали країни-члени ООН та міжнародні організації розслідувати російські злочини в Ічкерії і притягнути винних до відповідальності та визнати країну окупованою Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?